Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna een miljard dollar voor slachtoffers van ingestort Surfside-gebouw

De rechter vond het moeilijk te geloven. Nabestaanden en families van slachtoffers Ingestort gebouw in FloridaDegene die in 2021 98 mensen heeft vermoord, krijgt volgens een in de rechtbank onderhandelde overeenkomst ten minste $ 997 miljoen aan schadevergoeding, bevestigde een advocaat van de civiele partijen aan AFP.

Het twaalf verdiepingen tellende gebouw stortte op 24 juni om middernacht gedeeltelijk in in Surfside, ten noorden van Miami Beach. Advocaat Carlos Silva voegde eraan toe dat 997 miljoen zou worden toegevoegd, “ongeveer $ 100 miljoen, die we zullen teruggeven aan de slachtoffers.”

Slechts één overlevende

Behalve een tiener die in de eerste uren werd gered, konden de reddingswerkers, die een maand hard hadden gewerkt, tijdens de ramp geen van de bewoners van dit gebouw redden.

De oorzaken van de ineenstorting van het gebouw, de South Champlain Towers genaamd en dat uitkijkt over de waterkant, zijn niet met zekerheid vastgesteld, maar uit de eerste elementen van het onderzoek bleek dat de structuur van het gebouw op sommige plaatsen leek te verslechteren, met “structurele schade”. Al in 2018 gerapporteerd.

READ  Joe Biden heeft een compromis gesloten met de Republikeinen over infrastructuurupgrades