Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De president van Finland had een ontmoeting met Vladimir Poetin

Finland maakte donderdag bekend lid te willen worden.zonder deadlineMoskou had gedreigd met “technisch-militaire” maatregelen als vergelding.

Op zaterdag meldde Helsinki dat de Finse president Sauli Niinisto zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin had gebeld over het naderende NAVO-bod van het Scandinavische land, dat Moskou tegenwerkt.

Het gesprek was duidelijk en ongehinderd. Stress vermijden is belangrijkDat meldt het Finse staatshoofd in een persbericht van het presidentschap.

Noord landHij wil de praktische problemen van een buurland van Rusland op een correcte en professionele manier aanpakken“Helsinki bevestigd.

zie ook – NAVO: lidmaatschap ‘zal de veiligheid van Noord-Europa versterken’, zegt Finland

Naar verwachting wordt zondag de kandidatuur voor het NAVO-lidmaatschap bekend gemaakt

De Finse president en premier Sanna Marin maakten donderdag bekend lid te willen worden van “zonder deadlineDe door de VS geleide militaire coalitie, waarvan de aankondiging van het bod op zondag wordt verwacht. Moskou had gedreigd actie te ondernemenmilitaire technologieUit wraak.

Ook Zweden moet de komende dagen zijn kandidatuur voor het NAVO-lidmaatschap bekendmaken. Volgens Helsinki vertelde Sulli Niinisto Vladimir Poetin dat de eisen van Moskou eind 2021 om de uitbreiding van de NAVO te bevriezen en vervolgens eind februari Oekraïne binnen te vallen “substantieel“Gewijzigd”De veiligheidsomgeving van Finland“.

Woensdag schatte de Finse president dat Moskou verantwoordelijk was voor het toetredingsproject van zijn land, historisch gezien een niet-gebonden en geen lid van de NAVO. “Jij (Rusland) heeft dit veroorzaakt. Kijk naar jezelf in de spiegel‘, ontslagen. Sauli Niinisto en mevrouw Marin zullen het besluit van Finland om zich kandidaat te stellen voor het NAVO-lidmaatschap op zondag formaliseren, met een parlementsvergadering gepland voor maandag.

READ  Biden dringt aan op onwaarschijnlijke hervorming Veiligheidsraad