Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In foto’s, in foto’s. Watertekorten, stroomuitval en vogels die uit de lucht vallen… India en Pakistan worden verpletterd door een zware hittegolf

Een ongekende hittegolf. Sinds eind april hebben hele regio’s van India en Pakistan te maken met een historische hittegolf. Deze abnormaal hoge temperaturen houden aan tijdens de maand mei Wat overeenkomt met het hete droge seizoen in deze regio’s – het is al de warmste maand in deze dichtstbevolkte regio’s van Zuid-Azië ter wereld.

In het zuiden van Pakistan bereikte het 51 graden in Jacobabad. hij is ‘De hoogste temperatuur in 2022 ter wereld’signalen Tweet door Etienne Kapikian, een voorspeller in Météo Frankrijk. In India kan de thermometer volgens de voorspellingen op zondag 15 mei in New Delhi oplopen tot 46 graden, net als in een groot deel van het noordwesten van het land, vóór de verwachte verbetering met de komst van de moesson. Franceinfo keert in beeld terug op de gevolgen van deze extreme hitte.

In Karachi slapen arbeiders buiten om af te koelen

Werknemers slapen midden op de weg tijdens een hete zomerochtend in Karachi, Pakistan, woensdag 11 mei 2022. & nbsp;  (Fred Khan / AFP / Siba / Siba)

In de grote Pakistaanse havenstad Karachi slapen de arbeiders buiten, op matrassen op de vloer van het centrale reservaat tussen twee wegen, om de arbeiders ’s nachts wat rust te geven.

De zuidelijke provincie Sindh en de hoofdstad Karachi werden hard getroffen door de stijgende temperaturen. De Pakistaanse Meteorologische Dienst (PMD) zei dat het kwik vrijdag boven de 50 graden Celsius steeg in Jacobabad. Landelijk liggen de temperaturen tussen de 6 en 9 graden Celsius. “bovengemiddeld”, PMD bevestigd. De thermometer van vrijdag wees rond de 40 graden Celsius aan in de hoofdstad Islamabad en andere grote steden in Karachi (in het zuiden), Lahore (in het oosten) en Peshawar (in het noordwesten).

Briljante overstroming veegde de brug

In het noorden van Pakistan zorgt de stijgende temperatuur ervoor dat een gletsjermeer smelt. De dam brak, waardoor golven van de helling omlaag stortten en alles op zijn pad wegvaagde. In de regio Gilgit-Baltistan, op de bergweg die de regio verbindt met West-China, stortte de brug in het dorp Hassanabad in.

Volgens de Pakistaanse minister van Klimaatverandering, Sherry Rehman, lopen 33 van de 7.000 gletsjermeren het risico te overstromen. Volgens haar is de hittegolf “Direct gevolg van klimaatstress”.

In New Delhi zoeken inwoners naar het laagste grijze gebied

Bewoners zoeken tevergeefs naar schaduwplekken, waaronder rusten onder een brug die de bedding van de Yamuna-rivier overspant in New Delhi, India, op 10 mei 2022 (AMARJEET KUMAR SINGH / ANADOLU AGENCY / AFP)

Inwoners van de Indiase hoofdstad zoeken naar het laagste grijze gebied om te ontsnappen aan de zinderende hitte die New Delhi treft, waar het 44 graden bereikte. Sommigen rusten onder een brug die de loop van de Yamuna-rivier overspant.

Eerder deze week riep de regering in buurland Pakistan de inwoners van Lahore op om in de schaduw te blijven “Tijdens de heetste uren van de dag”.

Mensen mobiliseren om voetgangers in Karachi . nieuw leven in te blazen

Door sperosnn (SABIR MAZHAR / ANADOLU AGENCY / AFP)

Onder de brandende zon die de straten van Karachi raakt, dragen mensen fluorescerende jassen op een missie om arbeiders en voorbijgangers te kalmeren. De Pakistaanse en Indiase autoriteiten hebben hun burgers gewaarschuwd voor de gezondheidsrisico’s van hoge temperaturen.

Watertekort in India en Pakistan

Een vrijwilliger deelt gratis drinkwater uit buiten een tempel in de oude wijk van Delhi, India, 13 mei 2022 (RAJAT GUPTA/EPA/MAXPPP)

In India heeft een recordhittegolf geleid tot watertekorten. Miljoenen mensen worden getroffen. Distributies zijn geïmproviseerd, zoals hier buiten deze tempel, gelegen in de oude wijken van Delhi.

In Pakistan is de stroom van de Indus dit jaar met 65% afgenomen “Vanwege het gebrek aan regen en sneeuw”Volgens een woordvoerder van het ministerie van Irrigatie in Punjab Adnan Hassan. Volgens de Verenigde Naties levert het stroomgebied 90% van de Pakistaanse watervoorziening. Gebrek aan water kan ook gevolgen hebben voor gewassen. “Als dit watertekort aanhoudt, is er dit jaar een reëel gevaar voor voedsel- en oogsttekorten in het land.”Adnan Hassan waarschuwde.

Stroomstoring door airconditioners

Een arbeider loopt op 30 april 2022 langs kolenstapels bij de kolenmijnen van Amrapali in Peeparwar, in de Indiase deelstaat Jharkhand. (- / AFP)

De uitzonderlijk warme maanden in maart en april resulteerden in een hoger elektriciteitsverbruik in zowel India als Pakistan, vooral voor energiezuinige airconditioners. Steenkool raakt op bij elektriciteitscentrales om aan de vraag te voldoen.

Veel Pakistaanse steden hadden te maken met stroomstoringen van wel acht uur per dag. ‘De situatie in heel India is erbarmelijk’klaagde de eerste minister van New Delhi, die volgens rapporten had gewaarschuwd voor mogelijke stroomstoringen in ziekenhuizen en metro’s in de hoofdstad. RTS.

Koeien rennen weg van de hitte…

Koeien koelen af ​​in een vijver om een ​​hittegolf te verslaan in Larkana, Pakistan op 13 mei 2022 (WAQAR HUSSAIN/MAXPPP)

In Pakistan, in de stad Larkana, koelen deze koeien in een bassin om de hittegolf te weerstaan. De Pakistaanse pers heeft gemeld dat in het oosten van het land schapen zijn omgekomen als gevolg van een hitteberoerte en droogte in de Cholistan-woestijn in Punjab, de dichtstbevolkte en graanschuurprovincie van Pakistan.

..en vogels vallen uit de lucht

Een halfbewusteloze vogel ligt aan de kant van de weg, slachtoffer van hitte, in Ahmedabad, India, 3 mei 2022 (SAM PANTHAKY / AFP)

In India vallen uitgedroogde vogels uit de lucht en sluimeren ze op de grond onder de zon. In Ahmedabad, een stad in het westen van het land, Minimaal 50 tot 60 vogels er wordt voor gezorgd “Dagelijks” In het Jivdaya Trust Veterinary Hospital, getuigt: in Parijs Jeera Shah, mede-oprichter van het ziekenhuis.

Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties (WMO) is deze standaard hittegolf: “vast” met klimaatverandering.

READ  De Wereldgezondheidsorganisatie verwacht dat de epidemie deze zomer in Europa zal hervatten