Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderhoudswerkzaamheden.  Totaal brandstoftekort: “Sommige moeilijkheden zullen waarschijnlijk eind volgende week aanhouden”

Onderhoudswerkzaamheden. Totaal brandstoftekort: “Sommige moeilijkheden zullen waarschijnlijk eind volgende week aanhouden”

primair
Verschillende tankstations van TotalEnergies hebben de afgelopen dagen te maken gehad met brandstoftekorten. La Dépêche du Midi logeert bij Sylvain Banas, regionaal directeur van TotalEnergies in Occitanie.

Hoe verklaren we dit tekort bij veel TotalEnergies-stations?

Allereerst moet worden opgemerkt dat niet alle stations van Total erbij betrokken zijn. We hebben ongeveer 3.500 tankstations in Frankrijk, en slechts enkele van hen worden getroffen door het tekort. Dit wordt verklaard door het feit dat vanaf 1 september onze aankondiging van een korting van 20 eurocent per liter aan de pomp leidde tot een zeer grote menigte op de stations. Het is heel duidelijk dat veel Fransen op deze datum hebben gewacht om zich naar de pomp te haasten. Op donderdag en vrijdag stonden er eindeloze rijen op de stations en werden de voorraden geleegd. Bovendien mogen vrachtwagens in Frankrijk niet in het weekend rijden. Hierdoor werden de stations niet bijgevuld op zaterdag en zondag, wat leidde tot een tekortfenomeen. Bij tankstations duurde het tot maandag om te tanken.

Sylvain Bana, regionaal directeur van TotalEnergies in Occitanie.
dr

Hoe lang duurt dit tekort?

zal settelen. Want vanaf maandag hebben onze teams gezorgd voor het bijtanken van het net na een druk weekend terug naar school. Kortom, het probleem was episodisch en slechts in een paar haltes. Het is echter waarschijnlijk dat de problemen op sommige stations tot eind volgende week zullen aanhouden.

Had je dit fenomeen verwacht?

van nature. Op 1 september waren alle stations volgeladen, de voorraden waren aan de onderkant. Maar de menigte was zo groot dat het het weekend niet duurde. We hadden verwacht dat dit fenomeen voortkomt uit normaal consumentengedrag en mensen haastten zich om korting te geven.

Dus wat raad je automobilisten aan om te doen?

Het heeft geen zin om je meteen te haasten om brandstof te krijgen. De inspanningen van TotalEnergies op haar stations, de reductie aan de pomp, gaan door tot eind december. Panikeren heeft geen zin. TotalEnergies is er trots op bij te dragen aan de nationale inspanningen voor het energiepakket voor Franse burgers. Deze korting van 20 cent is echt een krachtig gebaar naar hun koopkracht.

READ  Eindelijk een renteverhoging voor spaarders