Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dringende warmtebouwer zoekt koper, waardoor liquiditeitstekort ontstaat

deze publiek geheim. Renault is van plan te splitsen in twee afzonderlijke entiteiten. Een van hen werd gedoopt met de codenaam “Amp”, die elektrische activiteiten bij elkaar zou moeten brengen. Het tweede bedrijf, dat momenteel “Horse” heet, zal auto’s blijven produceren die zijn uitgerust met goede oude verbrandingsmotoren.

De dingen zijn veel duidelijker geworden met betrekking tot de rondetafel “Paard” sinds hun discussies Renault Chinese gelei Het ziet er geavanceerd uit en het lijkt erop dat er een derde dief op komst is: Saudi Aramco, ’s werelds grootste en rijkste oliemaatschappij. Voor deze groep is het investeren van een paar miljard aandelen om 20% van de aandelen van het nieuwe bedrijf te krijgen net zo pijnlijk als het kopen van een bos wortelen voor een eenvoudig persoon.

Saoedische oliemaatschappij en Chinese fabriek, de meerderheid in de thermische toekomst van Renault

Het is ook niet uitgesloten dat Emmanuel Macron tijdens het officiële bezoek van laatstgenoemde aan Parijs afgelopen juli met de Saoedische koning Mohammed bin Salman heeft gesproken. Misschien duurde het niet lang voordat de koning overtuigd was, gezien de onbeduidendheid van het evenement voor zijn land en zijn belangrijkste bedrijf.

De ondertekening van deze ronde, waarbij 40% van de aandelen aan Renault moet worden toegewezen, hetzelfde bedrag aan Geely en 20% aan Aramco, zal niet lang op zich laten wachten. De datum van de officiële overeenkomst is onbekend, maar de beursgang van “Ampère” op de beurs is al vastgesteld voor het najaar van 2023.

Misschien worden deze thermische mega’s morgen een paard genoemd.
Deze elektrische mega's mogen de versterkers van morgen worden genoemd.
Deze elektrische mega’s mogen de versterkers van morgen worden genoemd.

Dit alles klinkt misschien te voorbarig en kan worden gezien als een vrij snelle manier om de familiejuwelen, of in ieder geval die van een 123-jarige bouwer, te verkopen, allemaal met de steun van de staat, de aandeelhouder van de oude dame. . Maar deze passie kan om een ​​goede reden met elkaar verbonden zijn, en misschien zelfs om twee goede redenen.

READ  SNCF. Het TER-verkeer werd op dinsdag 9 november ernstig verstoord in de Elzas

Renault heeft geld nodig. Het is niet alleen de meest winstgevende autofabrikant ter wereld, het is verre van dat, en het laat nog steeds een veertje achter in Rusland sinds zijn overhaaste vertrek.AutoVaz. Maar daarnaast moeten diamanten tientallen miljarden euro’s investeren om het om te zetten in elektriciteit. Deze geplande splitsing in twee entiteiten heeft vooral tot doel de nodige fondsen binnen te halen voor deze investeringen en Luca Demio Plan dit proces zeker als hij de top van het merk bereikt. Het verscheen eerder in het hoofd en in grote letters Renault Het werd twee en een half jaar geleden aangekondigd. Ook als deze grote berichten niet werden aangekondigd op het moment van publicatie van de genoemde Roadmap. Maar waarom zo snel vooruitgaan, als de deadlines voor 2035 volledig zijn vastgesteld?

Onder de sterren van deze Mercedes schuilt een beetje Geely.
Onder de sterren van deze Mercedes schuilt een beetje Geely.

Omdat Di Meo, haar baas Jean Dominique Senard En de jongens van Percy die belast zijn met het opvolgen van het dossier met hen, weten dat Renault niet de enige fabrikant is die dit soort manoeuvres wil proberen en op het geld wil jagen. Geely bezit ongeveer 10% van de aandelen mercedes, net als de andere Chinese reus Baic. De ster uit Stuttgart heeft ook nieuw geld nodig voor zijn elektriciteit en is ook in tweeën gesplitst. Zelfs als Mercedes liever naar de beurs gaat om kapitaal te verzamelen dan om kapitaal aan te trekken, wordt de race om geld gelanceerd in Duitsland en in de autowereld. De race die het eerst komt, is wie het eerst komt, het eerst maalt, vandaar dat de konijnachtige Renault Rhino dit avontuur begint, waarvan je wilt voorkomen dat je een stripschildpad bent.

READ  'Nieuw decor, nieuwe sfeer': Buffalo Grill dumpt de indianen en cowboys

Let op, risico van overdracht

Natuurlijk zal deze race niet soepel en zonder obstakels verlopen. Het is niet technologisch, maar sociaal. Want technisch gezien zijn toekomstige ontwikkelingen op het gebied van thermische energie beperkt en zullen de transfers naar China laag zijn. Ook de grote industrielanden moeten, na Europa, volledig overstappen op elektrificatie. De Verenigde Staten denken erover na en Californië leid de weg. China vergroot zijn belangen op dit gebied en moet snel opgeven.

Dan zijn er alleen nog opkomende landen, in India, Afrika en Zuid-Amerika, die op olie opereren. En nieuwe opzettelijk gecreëerde entiteiten, of ze nu ‘paard’ of andere worden genoemd, zouden goedkope, thermische auto’s voor deze regio’s produceren. Met welk personeelsbestand? dit is de vraag. Maar het is een veilige gok dat de fabrieken die ze zullen maken niet in ons gebied zullen zijn.