Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

100.000 minder werknemers in 3 maanden. Amazon sluit en ziet af van plannen om 42 magazijnen in de Verenigde Staten te ontwikkelen!

Zoals ik u al heb verteld, geloof ik, in tegenstelling tot de heersende analyse, dat Amazon een gebrekkig economisch model heeft en een structureel probleem heeft en ongeschikt is voor de ontwikkeling van de wereld.

Het leveringsverhaal is puur delirium, zoals het constante ballet van koetsen en hordes onderaannemers die even slecht betaald als mishandeld worden.

Deze groep is een verspilling van hulpbronnen, een mijn om vervuiling te produceren, voor kooldioxide, een totale ecologische onzin.

In sociale termen vernietigt e-commerce op dit niveau kleine bedrijven en het commerciële weefsel van onze steden, inclusief grote.

Maar het ergste is dat Amazon elk jaar en elke levering geld verliest en alleen geld verdient dankzij haar dochteronderneming AWS.

Dit is de eerste keer dat mijn analyse, die niet al te luchtig en onorthodox is over deze waarde, op dit moment niet wordt bevestigd, maar enigszins wordt versterkt door nieuwe feiten en helemaal niet onpartijdig is voor de toekomst. van amazone.

U zult begrijpen dat ik geen koper ben van Amazon-aandelen.

Amazon sluit en ziet af van plannen voor tientallen magazijnen in de Verenigde Staten

Amazon.com is vastbesloten om zijn uitgebreide leveringen terug te schroeven te midden van een vertragende omzetgroei en heeft volgens een nauwlettend adviesbureau besloten tientallen bestaande of geplande faciliteiten in de Verenigde Staten op te geven.

MWPVL International Inc, dat de vastgoedvoetafdruk van Amazon volgt, schat dat het bedrijf plannen heeft gesloten of geannuleerd om 42 eigendommen te openen met in totaal ongeveer 25 miljoen vierkante voet bruikbare ruimte. Het bedrijf heeft volgens MWPVL de opening van nog eens 21 locaties uitgesteld, met een totale oppervlakte van bijna 28 miljoen vierkante meter. De e-commercegigant heeft volgens het bedrijf ook enkele Europese projecten geannuleerd, voornamelijk in Spanje.

Deze week waarschuwde Amazon de autoriteiten in Maryland dat het van plan is volgende maand twee bezorgstations te sluiten in Hannover en Essex, in de buurt van Baltimore, waar meer dan 300 mensen werken. Deze stappen staan ​​in schril contrast met de afgelopen jaren, toen ’s werelds grootste e-commercebedrijf de herfst in stormde om nieuwe faciliteiten te openen en duizenden werknemers in dienst te nemen ter voorbereiding op het kerstinkopenseizoen. Amazon blijft faciliteiten openen wanneer het meer ruimte nodig heeft om aan de vraag van de klant te voldoen.

“Voor het einde van het jaar moeten er nog aanzienlijke bezuinigingen worden doorgevoerd – in Noord-Amerika en de rest van de wereld”, zegt Mark Wolfrat, oprichter en president van MWPVL. “Ze blijven dit jaar echter in een verbazingwekkend tempo nieuwe faciliteiten in gebruik nemen.”

Het is gebruikelijk dat het bedrijf meerdere sites tegelijk crawlt en aanpassingen maakt “op basis van de behoeften van het hele netwerk”, zegt Maria Boschetti, een woordvoerster van Amazon.

“We wegen verschillende factoren af ​​bij het beslissen waar we toekomstige sites willen ontwikkelen om klanten beter van dienst te zijn”, zei ze in een verklaring per e-mail. “We hebben tientallen fulfilmentcentra, sorteercentra en afleverstations in aanbouw en ontwikkeling over de hele wereld.”

Amazon zegt dat de sluitingen in Maryland deel uitmaken van een initiatief om het bedrijf te verplaatsen naar modernere gebouwen. “We bekijken regelmatig hoe we de ervaring voor onze medewerkers, partners, chauffeurs en klanten kunnen verbeteren, en dit omvat ook het upgraden van onze faciliteiten”, aldus Boschetti. Als onderdeel van deze inspanning sluiten we onze bezorgstations in Hannover en Essex en bieden we alle medewerkers de mogelijkheid om te verhuizen naar verschillende bezorgstations in de buurt. »

CEO Andy Gacy heeft gezworen een einde te maken aan een deel van de pandemie-uitbreiding die Amazon heeft achtergelaten met veel magazijnen en veel werknemers. Het bedrijf heeft over het algemeen het personeelsbestand verminderd door vacatures te verlaten, de aanwerving te vertragen en de disciplinaire of productiviteitsnormen aan te scherpen. Maar magazijnsluitingen maken ook deel uit van het totale pakket, en werknemers bereiden zich voor op meer. Tijdens het tweede kwartaal kromp het personeelsbestand van Amazon met bijna 100.000 banen tot 1,52 miljoen, de grootste driemaandelijkse krimp in de geschiedenis van het bedrijf.

Het bedrijf in Seattle heeft ook geprobeerd om minstens 10 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte te huren, meldde Bloomberg in mei. »

bron Bloomberg.com is hier

READ  TotalEnergies kondigt deze zomer "een dubbeltje korting" op snelwegen aan