Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

energie. Douane schild in 2023 om rampspoed te voorkomen?

Energie: het tariefschild dat in 2023 behouden bleef… maar in welke vorm en met welke hulp?

Er zijn verschillende pistes genoemd, zoals een algemene verhoging van 20%.

Momenteel kost het blokkeren van verhogingen voor 2022 de staat meer dan 10 miljard euro, vooral vanwege deze geschiedenis van door Europa opgelegde energieprijzen. Afhankelijk van wat er momenteel in Brussel wordt onderhandeld, kan er een nieuwe manoeuvreerruimte ontstaan ​​voor de overheid en dit is zeer wenselijk omdat de huidige prijsstijging volledig illusoir en ondraaglijk is voor alle economische spelers.

In dit tempo zal geen enkel gemeentelijk zwembad zijn water kunnen verwarmen, kan geen enkele privéschool zijn studenten verwarmen, kan geen enkele fabriek blijven draaien en dan heb ik het niet over handelaars of zelfs restauranteigenaren.

Onze economie kan niet functioneren zonder een energieprijs die overeenkomt met de productiekosten en het leefbaar inkomen van iedereen.

“Bruno Le Maire garandeert dat de energieprijzen in 2023 kunnen verdubbelen” zonder douaneschild”. De minister gaf echter niet aan hoe hoog de verhoging zou zijn, en benadrukte dat deze binnenkort zou worden aangekondigd. “de bepaling in de Financieringswet van 2023 over begrotingskredieten die, in het geval van een aanzienlijke verhoging, een meer bescheiden ondersteuning mogelijk zou maken.” In dezelfde geest had de minister van Economie, Bruno Le Maire, gespecificeerd dat “energiecontroles ” zou worden uitgevoerd voor de moeilijkste gezinnen..

Prijzen met 5 vermenigvuldigen is gewoon onaanvaardbaar en de overheid zal de energieprijzen moeten subsidiëren.

Er moet ook worden opgemerkt dat het ook noodzakelijk is om bedrijven te beschermen, aangezien het het productiesysteem is dat kan worden aangetast en dus de werkgelegenheid. Fabrieken in Duitsland zijn gesloten en het is een enorme economische fout om bedrijven toe te staan ​​de jaloezieën te laten zakken en de lichten uit te doen.

READ  Boston Dynamics-robots spelen Yamakasi: cool en eng

Charles Sannat

“Dit is een ‘journalistiek’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron TF1.fr hier