Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderaannemer van Orange Scopelec, met 3.600 medewerkers, is in beschermende maatregelen

In november verloor de grootste coöperatieve groep van Frankrijk een belangrijk contract met de telecomgigant, waardoor de omzet daalde.

de groep Scoblick Vrijdag werd bekend dat (3.600 medewerkers), een onderaannemer van glasvezelinstallatiebedrijf Orange, in beschermende maatregelen zit na het verliezen van een groot contract met de Franse telecomgigant.

Bij vonnis van 17 maart 2022 heeft de rechtbank van koophandel van Lyon besloten om Scopelec SA in een beschermende procedure te plaatsenDat meldt het bedrijf in een verklaring. “in 1Vers April 2022, tenzij de situatie in een gunstige richting verandert, kunnen meer dan 1.000 werknemers zonder activiteit komen te zitten“, waarschuwde het bedrijf. Scopelec, de grootste coöperatieve groep in Frankrijk, verloor in november 2021 een groot onderaannemingscontract met Orange, wat een verlies van ongeveer 40% van zijn geschatte omzet van € 475 miljoen in 2021 zou veroorzaken.

Het werk reorganiseren

De leiders van Scopelec hadden in januari publiekelijk gewaarschuwd voor de risico’s voor het bedrijf en eisten dat er oplossingen zouden worden gevonden om dit moeilijke pad te bewandelen. “In bijna 4 maanden heeft Scopelec slechts gedeeltelijke en onduidelijke antwoorden gekregenDat meldt het bedrijf vrijdag in een verklaring. De voorzorgsmaatregel is gericht op bedrijven in moeilijkheden en nog niet failliet.

Het doel is om de reorganisatie van de onderneming te vergemakkelijken om haar in staat te stellen haar economische activiteit en banen te behouden en de schulden af ​​te lossen. Volgens de website van het ministerie van Economische Zaken en Financiën eindigen back-upprocedures doorgaans met een back-upplan. Maar het kan er ook toe leiden dat de onderneming onder curatele wordt gesteld of geliquideerd.

READ  Vakbonden dreigen nationale stakingsaankondiging vanaf 2 juni stop te zetten

zie ook – Covid-19: Gabriel Attal bevestigt: “We boeken vooruitgang in het economisch herstel” van Frankrijk