Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Omicron-variant: wat we weten over positieve gevallen die zijn gedetecteerd in Ile-de-France en Haute-Rhin

Omicron bevestigd op het vasteland van Frankrijk. Donderdag maakte het regionale gezondheidsagentschap van Ile-de-France (ARS) bekend dat het op de hoogte was gesteld van de ziekte Van de gevreesde Omicron-variant van Covid-19 nadat een inwoner van Seine-et-Marne was getest. Zijn entourage werd in eenzame opsluiting geplaatst. Iets later in de ochtend meldden gezondheidsautoriteiten dit keer een tweede geval in Haut-Rhin, die terugkeerde uit Zuid-Afrika. Dit is wat we weten over deze nieuwe, veranderende verontreinigende stoffen.

Wie zijn de verschillende positieve mensen?

Het eerste geval dat aan het licht komt, betreft een man “inwoner van Seine-et-Marne” en “tussen de 50 en 60 jaar”. Hij testte positief toen hij een week voor de aankondiging op donderdag 25 november uit het vliegtuig stapte. Hij verliet een vlucht uit Nigeria waar hij had gewoond. De man die volgens ARS-details “geen symptomen vertoonde op het moment van de test”, is Niet gevaccineerd. De sequentiëring van het monster van 25 november onthulde de positiviteit van de variant.

Het tweede geval, ontdekt in Haut-Rhin, betrof een vrouw, tussen de 40 en 50 jaar oud, die een “compleet vaccinatieschema” presenteerde, volgens de ARS van de Grand Est. Ze testte positief na terugkomst van een reis naar Zuid-Afrika en werd in eenzame opsluiting geplaatst, voordat de sequentie de aard van de variant onthulde. “Er zijn een paar gevaarlijke contacten geïdentificeerd”, specificeert ARS.

Zijn er nog andere verdachte gevallen?

De vrouw van de man die positief testte in Ile-de-France, die hem “vergezeld had op deze reis” naar Nigeria, testte ook positief. “Sequencing is aan de gang om te controleren of het de Omicron-variant is”, zegt ARS. Net als hij was ze niet ingeënt. Tot slot is op donderdag 2 december een “derde persoon die onder hetzelfde dak woont” getest “om vast te stellen of ze besmet was en zo nodig drager was van de variant.” Net als het bevestigde geval en het eerste verdachte geval is deze persoon niet ingeënt tegen Covid-19.

READ  Boris Johnson staat op het punt om in actie te komen, beschuldigd van 'het overtreden van de wet'

Wat zijn de maatregelen die aan de drie personen worden opgelegd?

De ARS bevestigt dat deze drie mensen “sinds hun aankomst op het grondgebied in isolatie in hun huizen zijn gebleven vanwege het positieve resultaat van Covid”.

Hoe gaat het met Omicron in Frankrijk?

Tot op heden zijn in Frankrijk drie positieve gevallen van de Omicron-variant bevestigd. De eerste werd dinsdag onthuld op Reunion. Het gaat om een ​​53-jarige man die naar Mozambique reisde en in Zuid-Afrika stopte om terug te keren naar het eiland. De zaak Ile-de-France die donderdag werd aangekondigd, en de zaak Bass-Rhin, is een primeur op het vasteland van Frankrijk. De sequencing die in de twee contactgevallen is uitgevoerd, moet meer informatie geven over een mogelijke spreiding.