Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID: Omicron variabele golf nog steeds gewelddadig in Zuid-Afrika (+367% van de positieve gevallen)

10 dagen geleden was de Covid-epidemie in Zuid-Afrika aan het afnemen. De opkomst van de Omicron-variant was een game-changer, vooral in de regio waar het voor het eerst werd ontdekt. De cijfers voor de avond zijn indrukwekkend.

Terwijl er de afgelopen 24 uur 51.402 tests zijn uitgevoerd, heeft Zuid-Afrika vanaf donderdag 11.535 nieuwe positieve gevallen geregistreerd en een positiviteitspercentage van 22,4%.

In een week tijd ziet Zuid-Afrika duidelijk de cijfers in paniek raken onder invloed van de Omicron-variabele. Afgelopen donderdag waren er 2.465 positieve gevallen, 6,5%. De Omicron-variant heeft duidelijk de spelregels veranderd en toont zijn verbazingwekkende overdraagbaarheid met +367% meer positieve gevallen in vergelijking met vorige week.

Als de epidemiologen van het land het ‘rustig’ noemen, zijn ze het erover eens dat ‘Omicron misschien wel de snelst verspreidende variant is die Zuid-Afrika ooit heeft gezien’.

Zuid-Afrika ud83c uddff ud83c udde6 in de vierde golf ud83c udf0a

Nu de percentages van Gauteng toenemen, en andere provincies nu volgen, overschrijdt de incidentie van gevallen in Zuid-Australië nu 8,8 nieuwe gevallen per 100.000 en positieve tests boven 12%ud83dudea9

Op basis van ervaringen uit het verleden heeft het keerpunten of drempels overschreden om een ​​continue toename te bereiken pic.twitter.com/XlwbmQ5yR8

– Radwan Soliman (@rid1tweets) 2 december 2021

Omicron is 3 keer meer vervuild dan andere soorten

Verder is een De eerste studie Zojuist bevestigd dat het drie keer meer vervuild zal zijn dan de Britse en Delta-variant.

Voor ziekenhuisopnames is de curve niet zo gewelddadig als de positieve gevallen, maar het totale aantal gehospitaliseerden steeg met +33% in één week (2904 ziekenhuisopnames donderdagnacht). Momenteel is de ziekenhuisopnamecurve niet steiler dan in voorgaande golven. Maar het is ook niet zwakker.

READ  Toerisme: Europa lanceert zijn gezondheidspaspoort in een context die dubbelzinnig blijft

De toename van nieuwe gevallen is vooral duidelijk in de regio Gauteng, die donderdagavond verantwoordelijk is voor 71% van de positieve gevallen in het land, terwijl de Omicron-variant werd ontdekt in 74% van de positieve gevallen in deze regio van Johannesburg en Pretoria, waar het voor het eerst werd ontdekt. geïdentificeerd. .

In deze regio is het aantal ziekenhuisopnames in één week tijd fors gestegen met 144%.

Op dit moment geven de gegevens over de variant nog steeds niet aan of deze gevaarlijker is. Achteraf gezien is het nog niet voldoende om te weten of de sterfte geassocieerd met de Omicron-variant al dan niet toeneemt. Deze gegevens zullen cruciaal zijn.