Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw temperatuurrecord in West-Canada

Na deze zomer te stikken onder een historische hittekoepel, zag een regio in het westen van Canada deze week een nieuw record voor kwik… tot 22,5 graden Celsius. Deze temperatuur is gemeten in Penticton, in het centrum van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada, waar al maanden regelmatig zwaar weer voorkomt.

“Het is een record, anders is het gelijk aan een record” Het dateert uit 1982 in Ontario, vertelde AFP (AFP) Armelle Castellane, een meteoroloog voor Environment Canada.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Wat is de hittekoepel die Noordwest-Amerika verstikt?

Penticton, met een bevolking van ongeveer 33.000, ligt op een paar honderd kilometer van Lytton, een stad 250 kilometer ten noordoosten van Vancouver die eind juni het historische temperatuurrecord in Canada vestigde met 49,6 graden Celsius, dat 90% vernietigde. door een bosbrand. in Penticton, Het absolute record was 11.2 Celsius in 2012, toen was gisteren de maximale temperatuur 22.5 graden Celsius, wat zeker een record is.”, vertelde AFP Gregory Yang, een meteoroloog bij Environment Canada.

Dit gebied van Brits-Columbia is ook het gebied dat deze zomer te lijden heeft gehad van de hittekoepel. “Historisch”Dat kostte meer dan 500 mensen het leven, gevolgd door grote branden. “Sinds september krijgen we veel warmte uit de subtropen”legde Armel Castellan uit.

Lees ook Overstromingen Canada: duizenden geëvacueerd in het westen

Ongeveer een week lang, “atmosferische rivier” Het daalt af in het zuidwesten van British Columbia. Zware regenval heeft sinds midden november catastrofale overstromingen veroorzaakt in het gebied, gebeurtenissen die autoriteiten in verband hebben gebracht met de effecten van klimaatverandering.

READ  Israël betreurt de aanwezigheid van een Europese diplomaat op een sleutelpositie in Iran

Ongebruikelijke winterhitte ook in de Verenigde Staten

Recente studies tonen de directe verantwoordelijkheid van klimaatverandering bij bepaalde hittegolven. Dus de ongewone hittegolf in Canada in juni, met temperaturen die de 50°C naderden, zou zijn geweest “Bijna onmogelijk” Zonder oververhitting, volgens wetenschappers van World Weather Attribution.

Ongewone winterhitte verspreidde zich over het noordwesten van de Verenigde Staten, waarbij de hitterecords van december op woensdag werden verbroken of geëgaliseerd op verschillende punten in Washington, Montana, Wyoming en North Dakota. De temperaturen kunnen er bijna 20 graden hoger zijn dan normaal. Dit warmtefront verschoof naar het midden van het land, bijvoorbeeld een recordtemperatuur op 2 december in Omaha, Nebraska, waar het donderdagmiddag 20 graden Celsius was.

luister ook Klimaat: verandering voor onze ogen

De afgelopen jaren heeft het Amerikaanse Westen te maken gehad met steeds meer merkbare klimaatrisico’s, met name in Californië. Als zodanig zijn de staatsautoriteiten van plan om vanaf 2022 een hittegolfwaarschuwingssysteem te creëren dat elk van deze afleveringen zal categoriseren op basis van het aantal angstaanjagende sterfgevallen om preventieve maatregelen te versterken. Net als bij orkanen krijgt elk van deze verschijnselen een naam en een gevarenindicator.

In plaats van alleen maar te zeggen Het wordt 40,5 graden Celsius., het alarm geeft aan: “Dit is hoeveel mensen zullen sterven”, samengevat in Washington Post Larry Calcasten, de wetenschappelijk adviseur van de Adrienne Arsht-Rockefeller Foundation die dit initiatief promoot. Het team van dhr. Calkestein verwacht drie soorten hittegolven; Het fenomeen van indicator 1 zou geen significant risico vormen, met een verhoogd sterftecijfer tussen 0% en 10%; Categorie 3 zal veel dodelijker zijn in vergelijking met de buitengewone hittegolf die in juni het noordwesten van de Verenigde Staten en British Columbia trof.

READ  De Groenen en de Liberalen willen een coalitie vormen met de sociaaldemocraten

De wereld met AFP