Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Omicron-variant bedreigt vakantieseizoen

gepubliceerd

Frankrijk 2
Artikel door

M Supra Gomez, M Felix, in Castell – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

De variant van Omicron, die besmettelijker zal zijn, baart Franse wetenschappers zorgen tijdens de feestdagen. De situatie in Groot-Brittannië lijkt een potentieel laboratorium voor de komende weken.

Is de Omicron-variant onder de radar gebleven? In Frankrijk zal de oplage sterk afnemen. Volgens de laatste cijfers van Public Health France zijn er in Frankrijk slechts 347 gevallen van Omicron ontdekt en bevestigd. Maar steeds meer geanalyseerde PCR-testen vallen niet onder de Engelse variant of de deltavariant, en kunnen gevallen zijn van omicron. “Het aantal Omicron-gevallen verdubbelt elke dag. Misschien komt de Omicron-golf op zijn slechtst voor ons, tijdens de piek-deltatijd”, aldus een rapport van Florence Debar, een onderzoeker bij het National Center for Scientific Research.

Deze variant zal dus besmettelijker zijn. In Engeland werd Omicron dominant, Vooral in Londen. Volgens de eerste gegevens uit Zuid-Afrika is de variant niet gevaarlijker dan de andere. Maar de bevolking van Zuid-Afrika is kleiner dan die van Frankrijk, en wetenschappers nemen liever geen risico’s door overhaaste conclusies te trekken. “Er zijn maar heel weinig antilichamen die de ommicron kunnen neutraliseren”, getuigt Olivier Schwartz, directeur van de afdeling Virologie en Immunologie van het Pasteur Instituut.

READ  Ongecontroleerd en wild weer in Zuid-Europa