Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-variant Omicron: 6000 doden per dag en 10.000 dagelijkse ziekenhuisopnames, het catastrofescenario dat het VK op zijn kop zet

De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid heeft duidelijk gemaakt dat er voor Kerstmis in Engeland strengere beperkingen op Covid-19 kunnen worden opgelegd, nadat de Sage-commissie van de regering had gewaarschuwd dat het aantal ziekenhuisopnames tussen de 3.000 en 10.000 per dag zou kunnen oplopen, tenzij er actie wordt ondernomen.

De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid zei zondag dat de Britse regering de COVID-19-gegevens elk uur in de gaten houdt en nieuwe kerstbeperkende maatregelen om de verspreiding van de Omicron-variant van het coronavirus aan te pakken niet uitsluit.

We zijn de situatie aan het beoordelen, het verandert heel snel.”
Er is geen zekerheid in deze pandemie, ik denk het niet. Op dit punt moeten we gewoon alles in de gaten houden
Sajid Javid toegevoegd.

Eerder op de ochtend vertelde de minister aan Sky News dat volgens de gegevens de besmettelijke Omicron-variant van het coronavirus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 verantwoordelijk is voor ongeveer 60% van de besmettingen.

Tot slot waarschuwden Britse wetenschappers zaterdagavond de autoriteiten dat het aantal nieuwe besmettingen per dag tegen het einde van de maand tussen de 600.000 en 2 miljoen zou kunnen oplopen, als er niet onmiddellijk nieuwe maatregelen worden genomen. Experts zeggen dat het aantal ziekenhuisopnames tussen de 3.000 en 10.000 per dag kan pieken, terwijl het dodental tussen de 600 en 6.000 per dag kan stijgen.

Adviesgroep (SAGE)Daarom adviseert het equivalent van de Wetenschappelijke Raad in Frankrijk de Britse regering om zeer snel krachtiger op te treden: “Timing is cruciaal.”Elke vertraging tot 2022 zou de effectiviteit van de interventie aanzienlijk verminderen en mogelijk de druk op de gezondheidszorg verminderen.

READ  François Fillon werd al snel lid van de raad van bestuur van een staatsoliemaatschappij

SAGE roept op tot het opnieuw invoeren van maatregelen zoals in de eerste golven, toen de Britten werden beperkt tot een bubbel van maximaal zes personen en groepen van maximaal twee gezinnen. Reizen naar het buitenland was toen niet toegestaan.