Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Omicron – Na Deltacron nieuwe hybriden ontdekt: alles wat je moet weten over de XD, XE en XF

Sommige kunnen gevaarlijker zijn dan andere. Wij leggen uit waarom.

Een virusVan Variabelenen nu, hybriden.

na ontdekking deltacroneeen weer in elkaar zetten Van deltavariabelen En de Omicronontdekten wetenschappers er nog twee hybriden.

Hybriden die niet de hoofdoorzaak zijn van de toename van gevallen in Europa, voornamelijk door de BA.2-variant.

Maar de hybriden die desondanks zijn geïdentificeerd, laten dit zien SARS-CoV-2 Steeds evoluerend.

Ter herinnering: een hybride of recombinant kan optreden wanneer een individu met twee varianten tegelijkertijd wordt geïnfecteerd, het virus verandert in een hybride versie en vervolgens overgaat op een andere persoon.

Lees ook:
Covid: binnen 24 uur werden meer dan 100.000 nieuwe gevallen geregistreerd en de infectie blijft stijgen

Al deze recombinanten (inclusief kleinere groepen die niet in kaart zijn gebracht) moeten nauwlettend worden gecontroleerd op tekenen van groei en er moet worden geprobeerd om zoveel mogelijk te isoleren en te differentiëren…

Hieronder vindt u een volledige lijst van de momenteel geverifieerde recombinanten pic.twitter.com/6S25PUyUiZ

– Tom Pauw (@PeacockFlu) 16 maart 2022

Vermogen

De eerste hybride van delta En de Omicron Het is al gespecificeerd. Over deze beroemde hybride tussen Delta en Omicron gedoopt deltacrone. De variant genaamd vrolijk gezicht Op Pango .-database (Een computertool voor het implementeren van dynamische naamgeving van SARS-CoV-2-lijnen). gespot in Frankrijk En in andere Europese landen. Een potentieel zorgwekkende hybride die rond een delta-wervelkolom draait, zou het net zo serieus kunnen maken, alles gecombineerd met de zeer besmettelijke eigenschappen van Omicron op het spike-eiwit.

XEhet is een mengsel van twee stammen vanOmicron : Bachelor 1 En de Bachelor 2. Cases gevonden in Verenigd Koninkrijk en in Israël.

READ  Weeralarm: Zware regen en onweersbuien in het noorden en oosten

derde hybride XF, is ook een mengsel van delta en ommicron. Het werd gespot in het VK en de mogelijke ernst ervan zou niets te maken hebben met het XD-genoom, aangezien het genoom ervan in wezen dat van de Omicron is, wat veel minder gevaarlijk is.