Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prachtig satellietbeeld van bewolkte luchten boven Frankrijk

Het beeld is gemaakt door een NASA-satelliet, op een hoogte van meer dan 700 km boven de aarde.

Frankrijk werd in tweeën gedeeld. Bijna de hele lucht boven Frankrijk was deze donderdag bedekt met een majestueuze witte sluier, terwijl de kusten van Bretagne en Normandië zich konden koesteren in de felle zon. Een bewolkte grens die zich uitstrekt van de rivier de Vendée naar het noorden en meer dan driekwart van het Hoofdstedelijk Territorium omhult.

Als dit contrast op aarde niet duidelijk werd waargenomen, dan was het al honderden kilometers van de blauwe planeet zichtbaar. Het bureau Météo-France heeft op sociale netwerken een foto gedeeld die is gemaakt door de Terra-satelliet, die in het bijzonder verantwoordelijk is voor het verzamelen van gegevens, met name meteorologische gegevens, over lange perioden: we kunnen de bijna perfecte bewolkte rechte lijn zien die Frankrijk doorkruist.

Vrijdag helderdere luchten

Météo-France voorspelde al een mooie dag in het noordwesten, terwijl de onrust die woensdag aanbrak verder naar het oosten oprukte. De zon verscheen meerdere keren aan de kusten van Breton en zonnige perioden domineerden het hele noordwesten.

Ook vrijdag is de lucht helder van Bretagne tot België. Naarmate de uren verstrijken, zullen de wolken naar het zuiden draaien. Van het kanaal en de Pays de Loire tot aan de noordgrens, ’s middags zal de zon royaal zijn.

Hugo Garnier met AFP BFMTV-journalist

READ  De vijfde golf treft Zuid-Afrika