Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Olympische Spelen 2024: repetitie voor de openingsceremonie gepland voor 8 april uitgesteld vanwege overstromingen van de rivier de Seine

Olympische Spelen 2024: repetitie voor de openingsceremonie gepland voor 8 april uitgesteld vanwege overstromingen van de rivier de Seine

Het organiseren van de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine is geen lange en rustige rivier! Na de terroristische dreiging die de autoriteiten ertoe aanzette het aantal toeschouwers aanzienlijk terug te dringen, was het de beurt aan de natuurlijke elementen om een ​​spelbreker te spelen. Volgens onze informatie werd de repetitie van het botenkonvooi dat op de avond van 26 juli aan de show zou deelnemen, met delegaties van atleten, die gepland was voor 8 april, geannuleerd vanwege de overstromingen die de rivier gedurende enkele weken troffen. .

Deze test, die slechts enkele boten uit “Groep 2” betreft, is uitgesteld naar 27 mei. “De stijging van het niveau van de rivier de Seine verhindert dat de grootste boten met normale snelheid onder de bruggen door varen”, werd uitgevoerd door een Parijse riviertoeristische onderneming, waarvan sommige modellen volgende zomer zullen worden tentoongesteld. De huidige stroming van de rivier verklaart ook dit uitstel. “Het is heel krachtig en heel anders dan de omstandigheden waarmee we komende zomer te maken zullen krijgen. We varen niet dezelfde kant op, afhankelijk van de stroming”, zegt een cruisepassagier.

De beslissing werd enkele weken geleden genomen. “Het uitstel van de test heeft geen impact op de organisatie van de openingsceremonie. “Het doel is om deze test uit te voeren onder zeilomstandigheden die zo dicht mogelijk bij die van juli liggen”, legt het Organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen uit. Spellen (COJOP).

Op D-Day werden 180 boten gemobiliseerd

De eerste technische test werd afgelopen juli in de vroege ochtend op de Seine uitgevoerd in aanwezigheid van een veertigtal boten uit “Groep 1” om atleten van over de hele wereld te ontvangen, op de route van de openingsceremonie tussen de “Austerlitz ”brug en de “Pont”. Pont Deena. De organisatoren van dit wereldwijde evenement, dat door meer dan een miljard kijkers zal worden bekeken, wilden waardevolle informatie verzamelen over de duur van de show, de manoeuvres en video-opnames.

READ  "Ze zijn zo speciaal", likt Alldritt Ierland na de overwinning

Op de dag van landing zullen ten minste 180 boten, variërend in lengte van 8 tot 85 meter, worden gemobiliseerd, waarvan de helft (94 boten) zal worden toegewezen om sportdelegaties te ontvangen, en de andere helft (86) zal worden aangewezen voor veiligheids- en veiligheidsdoeleinden. technische teams en om mogelijke fouten te herstellen. Sandalen.