Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Olympique Lyonnais heeft Laurent Blanc op de bank gezet om Peter Bos . te vervangen

Olympique Lyonnais heeft Laurent Blanc op de bank gezet om Peter Bos . te vervangen

Na vijf duels zonder winst, waaronder vier nederlagen, schorste OL zondag bondscoach Peter Bos.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 2 minuten.

OL was op zoek naar een nieuwe baas. De Rhône-club kondigde zondag 9 oktober 2022 het vertrek van Peter Boss aan, terwijl hij al zijn opvolger heeft aangesteld, in de persoon van Laurent Blanc, die zich voor twee jaar heeft ingeschreven. De uit voorzorg ontslagen Nederlandse coach duwt het seizoen gemengd in. Na vrijdagavond door Toulouse thuis te zijn vastgehouden, verliest de OL zijn momentum. Als Lyonnais als negende eindigde in het kampioenschap, drie punten achterstand op de Europese posities, blijven ze vooral in een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning, waaronder vier nederlagen.

Laurent Blanc heeft zich tot juni 2024 ingeschreven en komt aan met voormalig OM-coach Frank Pacey als assistent en Philip Lambert als fysieke coach. De drie mannen gaan samenwerken met de reeds bestaande staf.”beschrijft het persbericht waar hij blij mee is “We keren terug naar Olympique Lyonnais een zeer ambitieuze dimensie voor de toekomst, zowel op het Franse als op het continentale toneel.” OL voegt er ook aan toe dat de beslissing was “unaniem genomen door de hele onderneming” Die uitwisselingen vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag met John Textor, de toekomstige eigenaar van de club.

Aangekomen op de Rhône op 29 mei 2021 belichaamde Peter Boss, 58, de Europese ambities van OL na het vertrek van Rudi Garcia. De Franstalige sinds hij tussen 1988 en 1991 in Toulon speelde, was de Nederlander pas de tweede buitenlandse coach onder Jean-Michel Aulas, na Sylvinho in 2019. Maar de voormalige coach van Ajax Amsterdam en Borussia Dortmund werd nooit overtuigd door de OL.

READ  Welk team tegen Frankrijk met een reeks blessures?

Na het missen van de Europese kwalificatie vorig seizoen (8), werd verwacht dat hij aan het begin van het seizoen de rol van Olympique Lyonnais op zich zou nemen. De terugkeer van Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso wekte veel hoop bij de fans en ze werden al snel overladen met de ups en downs van de club. Peter Boss, beroemd om zijn ideeën over het spel, is er nooit in geslaagd zijn stempel op het team te drukken. Hij werd na Guy Stéphane (1997), Hubert Fournier (2015) en Sylvino (2019) de vierde coach die tijdens het seizoen door Jean-Michel Aulas werd genoemd in zijn 34 jaar voorzitterschap.

nieuwsbrief
Analytics
Videos

Breid je leesvoer over dit onderwerp uit

Het hele OL-universum