Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bosz ontslagen door OL, Laurent Blanc komt dichterbij

Bosz ontslagen door OL, Laurent Blanc komt dichterbij

Nederlandse media meldden dat Lyon-coach Peter Boss is ontslagen. De OL zou de naam van hun opvolger, die volgens L’Équipe Laurent Blanc zou moeten zijn, formaliseren.

Veel onderpresteren. Door het gelijkspel van vrijdagavond thuis tegen Toulouse (1-1) toe te geven, werd Peter Boss ontslagen door de leiders van OL, zo maakte ESPN Nederland zondagochtend bekend. Hij werd zaterdagmiddag laat begroet door president Jean-Michel Aulas en voetbaldirecteur Vincent Ponso. Zijn contract, dat dus afliep, liep tot juni 2023. In een serie van vier nederlagen en een gelijkspel in de Franse competitie werd de Nederlander niet in staat geacht het team dat zijn spelers hadden neergehaald te corrigeren.

Wie zal hem opvolgen? Volgens L’Équipe zou het… Laurent Blanc moeten zijn. Dat probeert Jean-Michel Aulas al jaren aan te trekken. De voormalige coach van Paris Saint-Germain zal deze week in Lyon aankomen, vergezeld door zijn assistent Franck Passy en zijn fysieke coach Philippe Lambert, volgens de sportkrant. . De wereldkampioen van 1998 (56), die acht dagen voor de dag na het verlies in Lens (0-1) werd opgeroepen, tekent zijn contract om de nieuwe coach van OL te worden.

READ  OL: John Textor slaagde zonder problemen voor de DNCG