Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oliedepots in Bretagne: is er een risico op brandstoftekort? – Bretagne • 1 “Er is geen risico op een tekort aan L’Orient”

 • In Lorient is het oliedepot niet gesloten, maar staken de operators twee dagen. “Ze hebben echter geanticipeerd op hun beweging door maandag veel te doen. In theorie is er geen risico op een tekort”, kregen we te horen in het magazijn. Elke dag komen 150 tot 200 vrachtwagens geladen met diesel, benzine, stookolie… op weg naar Morbihan, Finistère en Ile-et-Vilaine.

 • 2 geen verstoppingen in Brest

 • Volgens onze informatie is de aanbetaling van Brest momenteel niet geblokkeerd. De medewerkers gingen naar de bijeenkomst die in het stadscentrum werd georganiseerd. De vestiging in Brest moet daarom de distributie van brandstof voor voertuigen en stookolie in de hele Finistère en in de westelijke Côtes d’Armor kunnen garanderen. Het levert ook visbrandstof aan Saint-Malo (35) en Vannes.

 • 3 Het magazijn van Vern-sur-Seiche was twee uur lang gesloten

 • Het magazijn van Vern-sur-Seiche (35) werd dinsdag vroeg gesloten, tussen 5.30 uur en 7.30 uur. de demonstratie. Het Britlin-depot moet dus brandstof blijven leveren aan de tankstations.

  Het depot van Vern-sur-Seiche ligt op 10 km van Rennes en wordt rechtstreeks bevoorraad via een pijpleiding van de Total-raffinaderij in Donges (44), die levert aan het westen (Ille-et-Vilaine, Côtes-d’Armor, Finistère, Sarthe en Mayenne) In 95 en 98 benzine, diesel en loodvrije huisbrandstof.

 • 4 droge stations in geval van langdurige beweging

 • De toestroom van automobilisten naar tankstations begint voor tekorten te zorgen. In Bretagne kwamen dinsdagochtend zo’n 15 stations droog te staan, van de 813 in de regio, en zo’n vijftig stations kwamen zonder brandstof te zitten.

  De raffinaderijen blijven zelf brandstof produceren: benzine en diesel die tot nader order ter plaatse moeten worden opgeslagen, aangezien ze niet kunnen vertrekken. Wanneer de on-site reserves vol zijn, zullen de raffinaderijen moeten stoppen, maar dit zal enkele dagen of zelfs weken stillegging vergen.

  Inmiddels zijn de 10.000 tankstations in Frankrijk goed bevoorraad en kunnen ze rekenen op 200 brandstofdepots.

  Net als in oktober zou de potentiële impact in de terminals echt voelbaar zijn als de Algemene Vergadering daadwerkelijk voor de verlenging zou stemmen. Bij de Donges-raffinaderij (Loire-Atlantique), nabij Saint-Nazaire, hebben de aanvallers al gezegd dat ze het tot vrijdag zullen volhouden.

READ  De onroerende voorheffing gaat omhoog en het bezitten van onroerend goed kost u meer in 2022