Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inkomstenbelasting: De roerende voorheffing zal veranderen, en dit is wat er zal veranderen

Inkomstenbelasting: De roerende voorheffing zal veranderen, en dit is wat er zal veranderen

De roerende voorheffing wordt nu automatisch individueel toegerekend. (© Adobe Stock / HJBC)

De bronbelasting is ingevoerd op 1 januari 2019 en zal binnenkort veranderen. Gast Elizabeth Bourne Het is aan jou Aanstaande maandag 6 maart 2023 is al bekend geworden dat er een wijziging zou gaan gelden voor deze wijze van betalen van inkomstenbelasting.

Het tarief is individueel standaard.

Wat is roerende voorheffing?

Ter herinnering, de bronheffing bestaat uit de rechtstreekse inhouding op het inkomen, elke maand, van het bedrag aan te betalen inkomstenbelasting.

Of u nu werkt of gepensioneerd bent, deze belasting wordt rechtstreeks geïnd door de werkgever of het pensioenfonds.

Het doel van deze belasting was om het gezin in staat te stellen om in bijna realtime belastingen te innen, de betalingen over 12 maanden te spreiden en vertragingen van een jaar te elimineren.

Momenteel standaard een paar Belast tegen hetzelfde tarief. Het is echter al mogelijk om een ​​individueel tarief te kiezen dat overeenkomt met het individuele inkomen, en het totale bedrag aan belasting betaald door echtgenoten blijft ongewijzigd.

Vanaf nu zal het andersom zijn, er wordt automatisch één tarief toegepast volgens Elisabeth Borne.

Video’s: Momenteel bij Actu

“tegen logica”

De premier merkt met name op dat een individuele roerende voorheffing het mogelijk zal maken om ” Houd rekening met ieders inkomen. Concreet zal degene die het hoogste loon verdient het hoogste belastingtarief hebben.

Dit draagt ​​bij aan een grotere economische zelfstandigheid van vrouwen.

Elisabeth Bournepremier

Ze rechtvaardigt haar punt door eraan te herinneren dat je met “roerende voorheffing” een tarief van de gezinsbelasting hebt dat hypothetisch van toepassing is op het salaris van de man en het salaris van zijn vrouw. Het kan het koppel overkomen dat de man een hoger inkomen heeft en dus een hoger belastingtarief. Dat is hetzelfde tarief dat zou worden gevonden op het salaris van de vrouw.”

READ  "Niet per se een direct risico" gezien de doseringen die volgens de DGCCRF zijn genoteerd

Ze zullen individueel worden aangepast om beter rekening te houden met loonongelijkheid: “We zullen de logica omdraaien om hypothetisch een individueel tarief te hebben. Er kan dus een ander belastingtarief in het huishouden zijn.

aangevraagd door nieuws.frDe diensten van de premier hebben ons op dit moment niet geantwoord.

Volg al het nieuws van je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.