Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oigo Trains: CGT veroordeelt ongezonde problemen

Oigo Trains: CGT veroordeelt ongezonde problemen

In een persbericht dat op vrijdag 12 augustus werd gepubliceerd, waarschuwden verschillende takken van de vakbond CGT-Cheminots voor ernstige tekortkomingen met betrekking tot de onhygiënische omstandigheden van sommige Ouigo-treinen, het goedkope vervoersaanbod van de SNCF.

Rupsen en kakkerlakken in een trein, toiletten constant verstopt of geen airconditioning op bepaalde lange reizen … Hier zijn de reisvoorwaarden beschreven op sommige Ouigo-lijnen door vakbonden CGT Spoorwegarbeiders uit Lyon-Berache, Parijs-Montparnasse, Parijs-Gare de Lyon en Bordeaux-arbeiders in een vrijdag gepubliceerd persbericht.

De ondertekenaars van de tekst hekelen “ongeautoriseerde reis- en werkomstandigheden”, waarbij met name wordt gewezen op de aanwezigheid van rupsen en kakkerlakken in een trein Trein Reis tussen Parijs en Lyon Saint Exupery. “Sinds het begin van de zomer zijn we geattendeerd op de aanwezigheid van kakkerlakken en larven in de trein 774. De trein is een paar dagen verplaatst, maar niet genoeg om het probleem grondig aan te pakken en terug te plaatsen circulatie”, klaagde Abdelkader Bensadoun, secretaris van CGT-Cheminots de Lyon-Perrache, in een interview met 89th Street, Lyon.

Vragen naar comfort op bepaalde vluchten

Afgezien van dit probleem hebben vakbondsleden getuigd van transportomstandigheden die soms “onaanvaardbaar” zijn voor zowel arbeiders als werknemers. Dit blijkt uit Ouigo-lijnen waar toiletten regelmatig verstopt zijn, evenals defecten aan airconditioning die reizigers op lange reizen kunnen irriteren. Om dit te verhelpen is groot onderhoud nodig voor treinen die met deze problemen te maken hebben, wat het comfort voor de gebruiker in de weg staat.

We zullen de betreffende treinen meer dan een week moeten laten staan ​​om het probleem op te lossen. We repareren zo vaak als we kunnen, maar door het uitblijven van groot onderhoud komt de storing regelmatig terug. Soms moeten we de hele route doen zonder airco. Van Marseille naar Lille is er een vlucht van vier en een half uur … ”, bevestigt Abdelkader Bensadoun.

Ouigo’s communicatieafdeling verdedigt zichzelf

Met betrekking tot het ongedierte dat op de 774 in de trein Paris-Lyon-Saint-Exupery werd gespot, bevestigde de communicatieafdeling van Ouigo aan Rue89Lyon dat de trein sinds augustus was behandeld om kakkerlakken of larven te neutraliseren.

“Voor airconditioning is de betrouwbaarheid momenteel 99%. Natuurlijk blijft er 1% over. Bij een storing worden flessen water uitgedeeld of passagiers worden in een andere auto geplaatst. Wat betreft de toiletten, de Ouigo-trein heeft acht van ze, bovenaan en onderaan, zodat je weggaat. Alternatieve oplossingen als sommige ervan worden gesloten”, legt de communicatieafdeling uit.’s goedkope transportaanbod SNCF.

De eerste Oigo treinen vertrokken

Tot slot benadrukte het bedrijf dat “dit persbericht alleen maar controverse voedt”, aangezien “problemen zijn geïdentificeerd, al zijn opgelost of worden opgelost.”

READ  Leon Auto Show 2022 - Video van de nieuwe elektrificatie: Niro, ID.5, R5, etc.