Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De financiële ontkoppeling tussen China en Wall Street versnelt

Vijf Chinese beursgenoteerde bedrijven hebben op vrijdag 12 augustus aangekondigd dat ze zich terugtrekken uit de New York Stock Exchange: de oliegroepen Sinopec en PetroChina, China Life Insurance, Chalco, een van ’s werelds toonaangevende aluminiumbedrijven, evenals een dochteronderneming. Het hoofdkantoor van Sinopec is gevestigd in Shanghai.

In afzonderlijke persberichten heeft elk bedrijf verduidelijkt dat deze intrekking “Vrijwilliger” Het motief is het gebrek aan interesse om het in de Verenigde Staten op te nemen, vanwege de kosten die ermee gepaard gaan ‘bureaucratische last’ Afgedwongen door naleving van de regels van de New York Stock Exchange en het feit dat de beurzen van Shanghai en Hong Kong adequate oplossingen bieden. De Chinese markttoezichthouder, de CSRC, heeft zich ook uitgesproken en bagatelliseert die terugtrekking. Volgens hem is dit onderdeel van “Het normale leven van de kapitaalmarkt”.

Transparantievereisten

werk zoals gewoonlijk ? Het kan worden betwijfeld. De echte reden voor deze opnames van vijf tekens, die een nachtmerrie zijn geworden voor rode financiers: HFCAA, de Foreign Company Accountability Act. Deze wet werd aangenomen door Donald Trump, maar werd in december 2021 geïmplementeerd onder Joe Biden, waardoor de transparantieverplichtingen voor buitenlandse bedrijven werden verhoogd. Omdat het hen specifiek verplicht om de namen van leiders en leden van de Communistische Partij bekend te maken, beschouwt Peking het als een anti-Chinese wet.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Isabel Feng: “Zullen Chinese bedrijven, nadat ze het Amerikaanse kapitaal hebben afgesneden, kunnen blijven floreren onder de bezuinigingen die door president Xi Jinping zijn opgelegd?”
READ  Twitter lanceert betaalde abonnementen op influencer-accounts

Hoe wordt de bijdrage van de staatsbedrijven bekend gemaakt omdat dit voorbehouden is aan de rode families? »vraagt ​​Isabelle Weng, onderzoeker aan het Perelman Centre for the Philosophy of Law aan de Vrije Universiteit Brussel. Volgens deze specialist is het Amerikaanse Congres ook een wet die bedrijven verplicht om vanaf 2023 te voldoen aan HFCAA, niet in 2024 zoals aanvankelijk gepland.

Meer dan tweehonderd Chinese bedrijven zullen in de Verenigde Staten worden vermeld

“Vrijwillige terugtrekking uit de beurs is minder vernederend dan een afkruisen Gedwongen, zoals in mei 2021 door China Telecom, China Unicom en China MobileEn de M graad.l feng. Maar vooral, door het voortouw te nemen, controleert China nu het ‘verhaal’ over wat er op Wall Street gebeurt en zet het de toon: de Amerikanen hebben het gepusht, en dus vermommen deze bedrijven zich als nationale helden die het initiatief namen om Wall Street terug te laten keren naar het moederland. »

Verre van louter commerciële redenen, zoals de vijf bedrijven beweren, is hun terugtrekking uit Wall Street het nieuwste symbool van de huidige kloof tussen de Amerikaanse financiële markten en China. Mark of the times: Alibaba, dat in september 2014 “een” van de wereldwijde financiële pers had gemaakt door de grootste beursintroductie in de geschiedenis op Wall Street (25 miljard dollar), zag eind juli een daling van de activiteit. De Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission, heeft bekendgemaakt dat het Alibaba heeft toegevoegd aan de lijst van bedrijven die niet voldoen aan HFCAA. Lijst van 159 namen volgens ADl fen.

READ  Apple eist van zijn onderaannemers dat ze de regels in Taiwan respecteren

Je hebt nog 30,82% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.