Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Occitanie: De tijgermug is terug, zoek uit of jouw stad een kolonie is

Vigilance-Moustiques, Frankrijks eerste bijgewerkte muginformatiesite, heeft een kaart van 2021 met tijgermuggen gepubliceerd. Voer bewustmakingscampagnes uit.

Als de tijgermug (Aedes albopictus) een “volksgezondheidsprobleem” is, vanwege zijn vermogen om ziekten over te brengen zoals chikungunya, dengue of Zika – een ARS-ondersteunde component door de implementatie van Vector Control Therapy (LAV), provoceert het voornamelijk een gevoel van ongemak vanwege de zeer schadelijke aard ervan, en daarom is het een sterke sociale vereiste.

Occitanie wordt niet gespaard

In het jaar 2020128 gevallen Een import van deze geleedpotige virussen is gemeld door reizigers uit tropische landen. Daarom roept de regionale gezondheidsdienst op tot wake en vraagt ​​ze reizigers uit risicolanden om op deze symptomen te letten in de week nadat ze zijn teruggekeerd van hun vlucht. Dit jaar zijn 13 provincies gekoloniseerd. ANSES prof Kolonialisme kaart Tijgermug in Frankrijk.

Kaart 2021 van de aanwezigheid van de tijgermug in Frankrijk.
Overwogen

Bestrijd de verspreiding van de tijgermug

Het is vooral belangrijk om geen stilstaand water achter te laten, want hier leggen de vrouwtjes hun larven. Het is dus absoluut noodzakelijk dat de pot (schaal, schaal, tuinmeubelen) geen water opneemt en dat u uw gazon regelmatig schoonmaakt.
De tijgermug beweegt zich slechts tussen 30 meter en 150 meter van zijn geboorteplaats.

L ‘Mediterraan feest, Die zich bezighoudt met muggenbestrijding aan de kust, is direct geïnteresseerd in dit “lastige” ingrediënt, vanwege zijn entomologische vaardigheden en ervaring in het bestrijden van muggen en tijgermugparasitisme. De behandelingen die het al meer dan 60 jaar regelmatig uitvoert tegen schadelijke traditionele soorten uit wetlands aan de kust.

Daarom heeft EID-Med sinds zijn oprichting in onze regio in 2011 verschillende bewustmakingscampagnes ontwikkeld en geïmplementeerd om de burger rond deze kwestie te mobiliseren. Dit jaar ondergaat deze communicatielijn een transformatie: een nieuwe zin, een nieuwe visuele identiteit. Het onderzochte voorlichtingsmateriaal zal ter beschikking worden gesteld van inwoners, gemeentelijk, in de gebieden binnen het EID-Med-werkgebied.

De tijgermug brengt het virus niet over

In feite is het insect verantwoordelijk voor de overdracht van dengue, chikungunya en Zika in het gebied.
Deze virussen (door gewervelde dieren overgedragen ziekten, hier de tijgermug) veroorzaken hoge koorts, gewrichtspijn en extreme vermoeidheid. Maar het brengt het coronavirus niet over. Volgens het feest Het virus heeft zich niet aangepast aan het insect.

READ  Covid-19: Burgemeester van Finistère plant 150.000 doses voor december - Quimper