Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoeveel bubbels zitten er in een bierpul?

Hoeveel bubbels zitten er in een bierpul?

Hoe lang zou het duren om de bubbels in je bierpul te tellen? Meer dan een week zonder slaap en opnieuw vasten. Gelukkig hebben wetenschappers van CNRS het werk voor ons gedaan en een computationele methode ontwikkeld … min of meer betrouwbaar.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Kizako: Hoe wordt alcohol gemaakt?
Alcohol is een klasse chemicaliën, dus er zijn verschillende soorten. Of het nu bedoeld is voor consumptie als drank of als industrieel product, de fabricage varieert. Unisciel en de Universiteit van Lille 1, samen met het Kézako-programma, leggen ons de verschillende processen uit.

De wetenschap heeft soms de kunst om vragen te beantwoorden die niemand stelt: waarom Een theelepel verdwijnt sneller dan doornen ? Suspensie Breek de spaghetti doormidden ? Hoeveel likken duurt het De voltooiing van de sukkel ? Hoeveel kinderen Ze worden in vliegtuigen geboren ? Hier is nog een bewijs van het voordeel van onze onderzoekers: we weten nu dat een kopje bier tussen de 200.000 en 2 miljoen bubbels bevat, maar bier heeft ook meer bubbels dan champagne.

Hoe je bier op de juiste manier in je mok schenkt

Deze vraag is het onderwerp geweest van een zeer serieuze studie door twee onderzoekers van de Universiteit van Reims Dochterondernemingen In CNRS en gepubliceerd in het tijdschrift Omega ACS. Omdat het bellenfenomeen eigenlijk complexer is dan het lijkt. De vorming van bellen is niet alleen afhankelijk van hun aard Vloeistof, Maar ook de temperatuur, vorm van het glas en de hoeveelheid vloeistof of Druk ambient. ” 100 ml champagne die rechtstreeks in het midden van een verticaal georiënteerde fluit wordt gegoten, bevat ongeveer een miljoen bubbels. maar wie Champagne Het wordt zachter geserveerd door het langs de zijkant van de schuine fluit te gieten (een technologie die beter kooldioxide bespaart)2 Gesmolten) geeft tienduizenden bubbels », Verwijst naar Gérard Leger-Belair, hoofdauteur van de studie.

READ  Hoe wordt de aurora borealis op Jupiter geboren? De puzzel is opgelost

Of, De aanwezigheid van kooldioxide2 De opgeloste stof is een essentiële sensorische parameter in Proef het bier, Omdat bellen voertuigen verplaatsen Aromaten En geurig, Bevestigt wetenschapper Gerard Leger Belair. We hebben eerder aangetoond dat de minimale concentratie 1,2 gram per liter kooldioxide is2 Gezocht opgelost in mousserende wijn om een ​​sensatie te ondergaan Vergassing In de mond ».

Hoe lang duurt het voordat mijn bier al zijn bubbels verliest?

Het blijft om te weten hoe te tellen Bubbels. Gerard Leger-Belair en zijn collega hebben eerst de hoeveelheid kooldioxide gemeten2 Smelten tot bier (Heineken) door bier in een gekanteld glas te gieten (om kooldioxide te behouden)2 Opgelost), en de proeftemperatuur is 7,22 ° C. Vervolgens modelleerden ze hoe de Gas De opgeloste stof verzamelt zich automatisch en vormt belletjes in de scheuren van het glas. Eindelijk met een hele grote camera Snelheid (Ultrasnelle opnamenMerk op hoe de bellen groter worden en de opgeloste gassen naar de oppervlakte voeren, zodat er geen opgeloste gassen in het bier achterblijven. Het resultaat: er komen tussen de 200.000 en 2 miljoen bellen vrij voordat een pint bier (25 cl) volledig leeg is. Dit is een erg onnauwkeurige schatting, maar het is altijd betrouwbaarder dan bellen één voor één tellen.

Houd er rekening mee dat deze beoordeling niet geldig is voor champagne. Verrassend genoeg hebben glasdefecten een verschillende invloed op de twee dranken, met meer bellenvorming in bier als de scheuren in het glas groter zijn, merken de onderzoekers op – wat de reden kan zijn waarom bier vaker in kopjes wordt geserveerd. En als u het aantal bubbels zelf wilt tellen, hier is hetVergelijking Gebruiken: