Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het vrijgeven van genetisch gemodificeerde muggen in Florida

Om kwaad met kwaad te genezen. Florida zal de komende weken bijna 144.000 mannelijke muggen vrijlaten Genetisch gemodificeerdeEn de NBC News-artikelrapporten. Het doel van dit wetenschappelijke initiatief is om de Aedes aegypti-muggen te bestrijden die virussen zoals knokkelkoorts, Zika en gele koorts verspreiden, evenals de hartworm van huisdieren.

Maak je geen zorgen, want deze muggen zijn ontworpen door het Britse bedrijf Oxitec, Niet bijten. Ze zijn eenvoudig gemaakt om te paren met bijtende vrouwtjes waarvan de nakomelingen niet konden overleven. Een radicale manier om de populatie van deze insecten te beheersen. En terecht, als de soort Aedes aegypti is Het is goed voor slechts 4% van de muggenpopulatie in de Keys, een eilandengroep in Florida die verantwoordelijk is voor bijna alle ziekten die op mensen worden overgedragen.

“Aangezien we getuige zijn van de ontwikkeling van resistentie tegen sommige van onze huidige bestrijdingsmethoden, hebben we nieuwe instrumenten nodig om deze mug te bestrijden.” Andrea Lyell, uitvoerend directeur van Florida Keys Mosquito Control (de organisatie die muggen in de Keys controleert), zei in een persbericht.

Effectieve methode

Na jaren van plannen werd het project goedgekeurd door de US Environmental Protection Agency, een adviesorgaan van de Centers for Disease Control and Prevention, en het Florida Department of Agriculture and Consumer Services (Florida’s State Department of Agriculture and Consumers).

Deze methode is een paar jaar geleden daadwerkelijk bewezen, toen Zika-virus Gevonden in Azië en Afrika, begon het zich over het Amerikaanse continent te verspreiden. Vóór Florida lanceerde Oxitec in 2016 een soortgelijk experiment, maar dan op kleine schaal, in Piracicaba, Brazilië. De resultaten toonden aan dat de transgene muggen de populatie van Aedes aegypti met 80% verminderden.

READ  Een onzichtbaar monster op de vlucht: het mysterie van het voortvluchtige zwarte gat is eindelijk opgelost

Het is ook niet de eerste keer dat de autoriteiten van dit Amerikaanse land nieuwe methoden toestaan ​​om dit type mug uit te roeien. Mannetjesmuggen dragen zogenaamde bacteriën Wolbachia, Wat hun nakomelingen niet levensvatbaar maakte, ze werden vrijgelaten in Key West in 2017 en vervolgens in Miami in 2018.