Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronomen observeerden de aanwezigheid van een “spaghetti” -ster met een zwart gat

Astronomen observeerden de aanwezigheid van een “spaghetti” -ster met een zwart gat

Al decennia lang registreren astronomen uitbarstingen van elektromagnetische straling uit de buurt van zwarte gaten. Explosies voorgesteld door gescheurde sterren. Onderzoekers hebben vandaag voor het eerst aangekondigd dat ze de details van een van deze “spaghetti” -sterren hebben opgemerkt.

Meeste van de sterren Een meer natuurlijke ervaring. Maar degenen die evolueren in het binnenste van hun melkwegstelsel, kunnen hun leven tot een einde zien komen. Als ze heel dicht bij a komen Een superzwaar zwart gatIn feite lopen ze letterlijk het risico in stukken gehakt te worden. Om af te maken als spaghetti. Onder invloed van intense zwaartekracht trekt de ene kant sterker dan de andere. De Astronomische wetenschappers Praten over Er is een getijdenverstoring opgetreden (TDE), begrijp “een breuk is opgetreden door een botsing”. Uitbreiding ».

Zodra de ster in spaghetti verandert, blijft hij in het zwarte gat vallen en een plons uitstoten Electromagnetische straling. Stormen die astronomen al tientallen jaren hebben waargenomen. Vandaag hebben wetenschappers van het Instituut voor Ruimteonderzoek in Nederland voor het eerst bovendien de details van een van deze “macaroni” -sterren waargenomen.

Absorptielijnen verraden de ster

Ze keken naar een superzwaar zwart gat – ongeveer 5 x 106 massa Zonne-energie – kan bijna vanaf onze aarde worden gezien door een van zijn polen. Onderzoekers weten dit dankzij Röntgenfoto Voortgekomen uit zijn land Accumulatie schijf.

Maar ook omdat ze in staat waren om stralen op te nemenMeegaand Smal en niet eerder verbreedDoppler effect Alsof het zwarte gat van opzij wordt bekeken. En wat hen interesseert zijn deze absorptielijnen. Ze verraden al het bestaan ​​van iets lichaamsbouwDie het niet alleen uitstraalt, maar ook blokkeert Licht . Deze absorptielijnen duiden een lange streng – lange spaghetti – aan DingVan een vers gescheurde ster die meerdere keren rond een zwart gat is gewikkeld.