Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nyrstar herstart haar zinksmelter in Nederland

Nyrstar herstart haar zinksmelter in Nederland

(Belga) Zinkbedrijf Nyrstar start in november een zinksmelter in Butel (Zuid-Nederland, naast de Belgische grens), die in september werd gesloten vanwege stijgende energieprijzen, opnieuw op, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De smelter zal op “beperkte basis” blijven werken, zei Nyrstar in een verklaring. De groep voegde eraan toe dat de vraag of de fabrieksactiviteiten de komende weken volledig zouden worden hervat, zou afhangen van marktomstandigheden die “extreem moeilijk” zouden zijn. De Nederlandse smelterij is een van de grootste in Europa, met een maximale zinkcapaciteit van 315.000 ton per jaar. De installatie draaide een tijdje op verminderde capaciteit en werd begin september in de stand-bymodus gezet, die normaal wordt gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden. Het personeel, zo’n 430, houdt zich ondertussen bezig met andere taken, zoals het onderhoud van de faciliteiten. Nyrstar werd opgericht in 2007 toen het Belgische bedrijf Umicore zijn zink- en legeringsraffinageactiviteiten afsplitste en fuseerde met de Australische groep Zinifex. Voordat Nyrstar werd overgenomen door Trafigura, werd het een van ’s werelds zinkreuzen. Nyrstar, dat mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten heeft in Europa, de VS en Australië, heeft ongeveer 4.000 mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Budel-Dorplein. (Belga)

READ  Kovit-19 in Nederland | Meer dan 60 passagiers uit Zuid-Afrika positief getest