Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Milieuactivisten leggen privéjetverkeer stil op luchthaven Schiphol

Milieuactivisten leggen privéjetverkeer stil op luchthaven Schiphol

Gepost door:

In Nederland bestormden op 5 november 2022 honderden klimaatactivisten de internationale luchthaven Schiphol bij Amsterdam. Ze verstoorden het verkeer, met name door het opstijgen van privéjets te verhinderen.

Met onze correspondent in Nederland, Antoine Mouto

Op het tarmac van Schiphol International Airport spelen activisten op hun fiets kat-en-muisspel met de marechaussee. Kor Bergem weet dat, en hij wordt binnenkort gepakt: “ Ik vind het idee niet leuk, maar het maakt me niet bang. We hebben te maken met een klimaatcrisis en ik denk dat de Nederlandse overheid er niet genoeg aan doet, dus ik probeer iets te doen. »

200 mensen werden gearresteerd

De militaire politie zou uiteindelijk meer dan 200 mensen arresteren, van wie sommigen onder verschillende vliegtuigen zaten, waardoor ze niet konden opstijgen. Robert van Kappel, woordvoerder van de Marechaussee: We weten dat veel demonstranten naar Schiphol moesten. Maar we kregen een tip dat ze, nadat ze vreedzaam protesteerden, uiteindelijk besloten het hek te slopen en massaal te komen. »

De activisten mikten op de Schiphol-terminal, die is gewijd aan privéjets, op het idee van een destructieve opstand van de organisatie die wordt vertegenwoordigd door Tessel Hofstede. “ Tijdens de klimaatcrisis is vliegen met een privéjet niet meer mogelijk ’, zegt ze. Activisten eisen dat de Nederlandse regering alle privéjets in het land verbiedt.

►Vraag meer: De discussie van vandaag – Ecologie: moet je radicaal zijn om gehoord te worden?