Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Novak Djokovic wint zijn 24e Grand Slam-titel en evenaart het absolute record voor titels

Novak Djokovic wint zijn 24e Grand Slam-titel en evenaart het absolute record voor titels

Boze mensen zullen zeggen dat het een Servische trein is die op tijd arriveert, dus wat heeft het voor zin om dit uit te leggen? Anderen weigeren de aantallen terug te dringen. Op zondag 10 september speelde Novak Djokovic zijn 36e ronde op de US OpenH Finale in 72 Grand Slams (een van de twee dus). Zijn 10e in de laatste 11 majors. Zijn vierde van het jaar. En voor 24H De Serviër verliet zijn carrière met de trofee van een van de vier meest prestigieuze toernooien van dit seizoen, gewonnen door Daniil Medvedev (6-3, 7-6, 6-3).

De uitkomst van de veertien dagen tussen de nummer 2 en de nummer 3 van de wereld maakte soms de beloften waar, in een nieuwe versie van de finale van 2021 waarin de torenhoge Rus (1,98 meter) zijn eerste en enige Grand Slam-titel pakte. Maar de context had dit jaar niets met de kwestie te maken.

Twee jaar geleden was Djokovic nog maar één stap verwijderd van de ultieme trofee in het tennis: het winnen van alle vier de Grand Slams in één kalenderjaar. Inschrijven voor het Grand Slam-schema betekende dat je je naar pieken moest wagen die alleen de Australiër Rod Laver had ontdekt in de Open Era (vanaf april 1968, toen toernooien open stonden voor zowel professionals als amateurs). Op 12 september 2021 neemt de Servische robot plotseling een menselijke vorm aan en overstijgt hij het gewicht van de geschiedenis die daar doorgaans bovenuit gaat. Toen hij tijdens de laatste wisseling van kant zijn droom van zich af zag glijden, barstte hij onder zijn handdoek in tranen uit. De impopulaire koning krijgt ongekend applaus van een menigte die altijd de voorkeur heeft gegeven aan Roger Federer en Rafael Nadal.

READ  Red Bull tekent de meest winstgevende cryptocurrency-deal in de sport
Lees ook: Daniil Medvedev wint de US Open en vernietigt de dromen van Novak Djokovic

In 2021 arriveerde Djokovic opnieuw uitgeput door het hoge Olympische blok in Tokio op Flushing Meadow. Deze keer speelde hij alleen ter voorbereiding mee aan het toernooi van Cincinnati en won hij dit ook. Dit ontging niet aan de wijsheid van Medvedev, die verwachtte een wraakzuchtige Djokovic op het veld te zien verschijnen. ‘De enige manier waarop ik dat kan [me servir de] De finale van 2021 is om te geloven dat wanneer Novak verliest, hij niet langer dezelfde is, hij heeft een andere mentaliteit. (…) Ik mag dus verwachten dat het tien keer beter zal zijn dan die dag. Als ik hem wil verslaan, moet ik tien keer beter zijn dan die dag. De 27-jarige vatte het vrijdag samen.

Masterdiploma Djokovic

Deze keer slaagde de spinblocker er niet in zichzelf te vinden “in de regio”, Zoals twee dagen geleden gebeurde in de halve finale tegen Carlos Alcaraz. De jonge Murcian (20 jaar oud) werd omringd door deze ‘octopus’ van Medvedev – een bijnaam die hem werd gegeven vanwege zijn bedrieglijke geest en tastbare armen die doen denken aan koppotigen met negen hersenen: hij, zoals hij het uitdrukte, “Ik ben gek geworden”…en daarmee zijn positie als nummer één van de wereld. De titelverdediger stond zijn troon af aan Djokovic, die het hele seizoen deze met hem verruilde. Hij is ook de Spanjaard die de Serviër dit jaar de toegang tot Flushing Meadow ontzegde in de race om de Grand Slam-titel en afgelopen juli op Wimbledon zijn tweede grote titel won.

READ  Triathlon Euro - Pamphiel Pareyn 12 op de lange afstand Triathlon Euro in Almere

Je hebt nog 47,32% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.