Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nord Stream 1-gasleiding slachtoffer van dubbele lekkage in de Oostzee, vermoedelijke sabotage

Nord Stream 1-gasleiding slachtoffer van dubbele lekkage in de Oostzee, vermoedelijke sabotage

Vreemd dubbel lek in één keer, vlak voor de winter. De Nord Stream 1 gasleiding aansluiten Rusland In deDuitsland Deense en Zweedse autoriteiten zeiden dinsdag, de dag na de aankondiging van een lek in de parallelle Nord Stream 2-gasleiding, dat ze werden getroffen door een gaslek in de Oostzee.

De autoriteiten zijn inmiddels geïnformeerd over nog twee lekken in de Nord Stream 1-leiding, die ook niet werkt, maar wel gas bevat. “Het is te vroeg om iets te zeggen over de oorzaken van de ongevallen”, zei Dan Jorgensen, de Deense minister van Klimaat en Energie, in een verklaring. Hij kondigde aan “het voorbereidingsniveau van de elektriciteits- en gassector te verhogen” in het noordelijke land.

Er zijn veiligheidsmaatregelen genomen

Een woordvoerder van de Zweedse Maritieme Autoriteit bevestigde de lekken voor het Deense eiland Bornholm. Een van de Nord Stream 1-lekken deed zich volgens de twee landen voor in de exclusieve economische zone van Denemarken en de andere in Zweden.

“Lekkages in gaspijpleidingen zijn uiterst zeldzaam en daarom zien we reden om de waakzaamheid te verhogen in de nasleep van de gebeurtenissen die we de afgelopen 24 uur hebben gezien”, zei de directeur van het Deense energieagentschap, Christopher Potsau, in een pers. laat los. Het belooft een “uitgebreide monitoring van de kritieke infrastructuur van Denemarken”. Volgens een bron dicht bij de Duitse regering werd dit gemeld door de krant Duits Tuggesspiegel “Alles spreekt tegen het toeval.”

Hetzelfde verhaal van de kant van Moskou: “We maken ons grote zorgen over dit nieuws”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tegen de pers en beschreef de beschikbare informatie als “uiterst verontrustend”.

READ  In Noorwegen is urineren naar Rusland verboden met een boete - Western France Evening Edition

Net als bij het lek dat de dag ervoor op Nord Stream 2 werd opgemerkt, zijn er veiligheidsmaatregelen genomen. Het is verboden om binnen een straal van vijf zeemijl (ongeveer 9 kilometer) te reizen en er ook niet overheen te vliegen binnen een straal van één kilometer. Bedrijven in deze sector zullen ook concrete maatregelen moeten nemen om de veiligheid van fabrieken en installaties te vergroten.

“De ongevallen op de twee pijpleidingen hebben geen effect op de leveringen aan Denemarken”, zegt Dan Jorgensen.