Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden dringt aan op onwaarschijnlijke hervorming Veiligheidsraad

Biden dringt aan op onwaarschijnlijke hervorming Veiligheidsraad

Door op te roepen tot een uitgebreid lidmaatschap van de Veiligheidsraad, heeft de Amerikaanse president Joe Biden een nieuw elan gegeven aan een oud idee, maar het is op dit moment moeilijk te wedden dat er hervormingen zullen plaatsvinden. Tijdens de week op hoog niveau van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die maandag eindigde, hebben verschillende leiders van het Zuiden opnieuw het onrecht van de Veiligheidsraad aan de kaak gesteld, waaronder vijf van de 15 leden (de Verenigde Staten). Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, Rusland) hebben een veto. Maar deze keer zijn er ook oproepen tot hervormingen gekomen van westerlingen die boos zijn op Rusland, dat de afgelopen jaren zijn veto heeft verdedigd en elk mogelijk besluit van de raad over de invasie van Oekraïne heeft geblokkeerd.

Tijdens zijn toespraak op het VN-podium eiste Joe Biden dat dit veto werd gebruikt voor het geval dat Zeldzame en ongebruikelijke gevallen. Hij steunde ook de vraag naar permanente zetels voor Afrika en Latijns-Amerika, en herinnerde aan de Amerikaanse steun voor Japan en India. “Het is tijd voor deze instelling om meer inclusief te zijn om beter te voldoen aan de behoeften van de wereld van vandaag”, hij stond erop. die woorden ‘beweerde ernst’ Vanuit de Verenigde Staten merkte een hoge Amerikaanse functionaris op en merkte op dat het proces niet onmiddellijk zou plaatsvinden. “Er was geen sprake van dictaten of voldongen feiten, het idee was altijd om te luisteren en van gedachten te wisselen.Hij voegde eraan toe en weigerde commentaar te geven op een mogelijk veto van de nieuwe permanente leden.

READ  Donald Trump kan terugkeren naar Facebook en Instagram, kondigde Meta aan

druk op de Verenigde Staten

Voor Richard Gowan, een analist bij de International Crisis Group, weten Amerikaanse functionarissen maar al te goed dat ze nu dingen voor elkaar moeten krijgen tijdens de volgende Algemene Vergadering in september 2023. “Anders wordt Biden ervan beschuldigd een idee naar voren te brengen zonder serieus te zijn.” “Ik denk echter niet dat de Verenigde Staten een hervormingsmodel in gedachten hebben of een gedetailleerd plan voor wat er daarna gebeurt.”, hij voegt toe. Gezien het feit dat de raad zich verlamd voelt door Rusland, ‘De keuze was simpel’ Voor Amerikanen, merkt de analist op. Ze kunnen het onderwerp negeren, hun privileges verdedigen, zoals het veto, en beschuldigd worden van stilzwijgende vooringenomenheid jegens Rusland door een zeer gebrekkig systeem te verdedigen. Of ze zouden zichzelf kunnen positioneren als de leider van de hervorming.’ ‘Het was beter geweest om voor de tweede optie te kiezen,’ merk op.

In 2005 lanceerden Brazilië, Duitsland, Japan en India een gezamenlijke campagne voor een vaste zetel. Maar China verzette zich tegen een zetel voor zijn Japanse rivaal, een bondgenoot van de Verenigde Staten, en de andere drie zagen de opkomst van verschillende opposities van hun buren. Amerikanen hadden geen haast met hervormingen toen president George W. Bush de Veiligheidsraad omzeilde om Irak binnen te vallen – een feit dat Rusland herhaaldelijk heeft benadrukt. Op zaterdag zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov dat India en Brazilië dat ook zijn Serieuze kandidaten om het bord uit te breiden. Westerse diplomaten interpreteerden de notities als een poging om verdeeldheid te creëren tussen deze twee landen enerzijds en Duitsland en Japan anderzijds, fel gekant tegen de invasie van Oekraïne.

READ  Video - Verenigde Staten: Twee mannen worden gezocht wegens het beschadigen van een beschermd toeristisch gebied in Nevada

Het is onwaarschijnlijk dat de Russen “Speel het spel” Hervorming, vooral als het het veto verzwakt, schat William Pomeranz, een geleerde aan het Kennan Institute van het Woodrow Wilson International Center for Scholars. “Ze denken dat dit is waarvoor ze in de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten en terecht hebben gewonnen.” Het behoudt het recht om alles te voorkomen dat in strijd is met hun belangen. Van zijn kant zei de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Subrahmanyam Jaishankar, tegen de Verenigde Naties dat de inspanningen om de “Verouderd en ineffectief” zou gaan gebeuren Eerlijk, Zonder gehinderd te worden door procedurele tactieken. Het advies “Het wordt gezien als zeer oneerlijk, waardoor hele continenten en regio’s een stem krijgen in een forum dat over hun toekomst debatteert.”