Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Himalaya: 13 mensen weggevaagd door lawine, skikampioen Hilary Nelson verdwijnt in verschrikkelijke val

Himalaya: 13 mensen weggevaagd door lawine, skikampioen Hilary Nelson verdwijnt in verschrikkelijke val

Al deze mensen waren bezig met het beklimmen van Manaslu, de achtste bergtop ter wereld.

Nee, de berg is geen spel en wanneer je begint te klimmenHimalayaHet is het beste om voorbereid en ervaren te zijn. Dit is echter niet altijd het geval. In deze maand september is met name het Himalaya seizoen in volle gang. De Nepalese Dienst voor Toerisme heeft 506 klimverzoeken verwerkt. Alleen al deze maand zijn er 404 van uitgebracht en 15 verschillende toppen. van tussen ManasluDe achtste hoogste berg ter wereld (8163 meter).

Hilary Nelson verdwijnt

Echter, deze twee, twee lawines Het had snel achter elkaar kunnen spelen volgens onze collega’s van The Himalayan Times, Geciteerd door La Vanguardia. Naar verluidt werden 13 mensen weggevaagd, 4 raakten gewond en één werd gedood. Balans die de komende uren zou kunnen stijgen.

Een bruut circus valt over het basiskamp van Manaslu. Zwaartekracht kost tijd, maar wint uiteindelijk altijd.
Video gemaakt door Tendy Sherpa pic.twitter.com/byvPShuIm2

– Etienne Klein 24 september 2022

Daarnaast is ook extreme skater Hilary Nelson als vermist opgegeven. Nadat hij de top van Manaslu had beklommen en begon af te dalen op ski’s, was de Amerikaan volgens de eerste elementen 25 meter door een verticale spleet gevallen, net onder de top.

READ  Rusland voert hardhandig optreden tegen oorlogstegenstanders en media op tijdens de invasie van Oekraïne