Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zakenman Yevgeny Prigozhin gaf toe de paramilitaire groep Wagner op te richten

Zakenman Yevgeny Prigozhin gaf toe de paramilitaire groep Wagner op te richten

Deze naaste medewerker van het Kremlin erkende officieel de oprichting van de paramilitaire groepering speciaal voor de Donbass in 2014.

Yevgeny Prigogine, een zakenman dicht bij het Kremlin, gaf op maandag 26 september toe dat hij in 2014 de paramilitaire groep Wagner had opgericht om in Oekraïne te vechten en erkende het bestaan ​​ervan. Vooral in Afrika En in Latijns-Amerika.

In een bericht op de sociale netwerken van zijn bedrijf Concorde zei de persoon in kwestie dat hij de groep had opgericht om in 2014 competente strijders naar de Oekraïense Donbass te sturen.Op dat moment, op 1 mei 2014, werd een groep patriotten geboren, genoemd naar de Wagner Battalion Tactical Group.Dat zegt hij in dit persbericht.

En nu de erkenning (…) van deze heldhaftige mannen die het Syrische volk, de volkeren van andere Arabische landen, de achtergestelde Afrikanen en Latijns-Amerika verdedigden, en zij werden een pijler van ons vaderlandzei weer. Vermoed wordt dat de paramilitaire groep jarenlang de activiteiten van de basis van het Kremlin in de schaduw heeft uitgevoerd in verschillende operatiegebieden, wat Moskou altijd heeft ontkend.

Veel westerse mogendheden en de Russische media beschuldigden Evgeny Prigoin ervan de financier te zijn van Wagner, wiens mannen vooral in Syrië, Libië, Oekraïne en de Centraal-Afrikaanse Republiek werden gezien. Yevgeny Prigogine was een tijdlang een van de leveranciers van Kremlin-keukens, wat hem de bijnaam “Poetin kooktHet Kremlin heeft altijd ontkend banden te hebben met paramilitaire groepen.

READ  De energieminister van Qatar zegt dat "het ergste nog moet komen" voor Europa

zie ook Wagner ’tegen alle morele normen’: ex-Russische militiecommandant getuigt