Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noorwegen labelt producten uit Israëlische nederzettingen

Traditie van de Europese Unie, De Noorse regering heeft besloten om specifieke labels aan te nemen voor producten die afkomstig zijn uit Israëlische nederzettingen, wat zaterdag werd veroordeeld door: ‘Israël’. Deze resolutie, die ook een specifieke verwijzing naar de bezette gebieden bevat, “zal een negatieve invloed hebben op de bilaterale betrekkingen tussen Israël en” NoorwegenNaast het belang van Noorwegen voor het versterken van de betrekkingen tussen Israël en de Palestijnen, reageerde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag in een persbericht.

Zo zinspeelt de Israëlische diplomatie op de bemiddelende rol in het Israëlisch-Palestijnse conflict die Noorwegen al jaren probeert te spelen, met als belangrijkste voorbeeld de Oslo-akkoorden in de jaren negentig. Het verklaarde dat de oorsprong “Israël” op 4 juni 1967 alleen geschikt was voor producten die afkomstig zijn uit gebieden onder Israëlische controle. schikking als dat het geval is, aldus Oslo.

Gerelateerde voedingsmiddelen

Deze maatregel zal van toepassing zijn op de bezette gebieden van Golanhoogten en de Westelijke Jordaanoever, “inclusief Oost-Jeruzalem”, aldus de Noorse regering. Het gaat vooral om de invoer van wijn, olijfolie, groenten en fruit. Het hoofd van de diplomatie van het Scandinavische land benadrukte in een verklaring aan het Noorse bureau NTB dat het “geenszins een boycot van Israël” is en dat de boycot volgens de Oslo-akkoorden een “slecht beleid” bleef.

Noorwegen heeft goede betrekkingen met Israël. “Dit moet doorgaan”, zei minister Anken Hoetveldt, een lid van de regerende sociaaldemocratische regering van Noorwegen. Deze keuze voor specifieke etikettering werd in 2015 al door de Europese Commissie gemaakt en aanbevolen door lidstaten en vervolgens bevestigd door een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie in 2019. De uitspraak van de Europese rechterlijke macht, verwijzend naar Oslo, had als uitgangspunt dat “consumenten worden niet misleid door het ontbreken van etiketten” over de herkomst van de producten.

READ  Covid-19 kraampjes in Mumbai, maar staan ​​overal in India in brand

Onder de regering-Trump hebben de Verenigde Staten de “Israëlische” etikettering aangekondigd van producten uit Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Israëlische nederzettingen, illegaal volgens het internationaal recht, bestaan ​​sinds 1967 onder elke Israëlische regering.