Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Herverbinding tussen de kerncentrale van Zaporizhia en het International Atomic Energy Agency …

22.45 uur: De communicatie tussen de kerncentrale van Zaporizhia en het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie is hersteld

Het contact is hersteld tussen de Oekraïense kerncentrale in Zaporizja (zuiden), die sinds begin maart onder Russische controle staat, en de International Atomic Energy Agency, de Kyiv Corporation en de International Atomic Energy Agency bekend gemaakt. Het ging verloren op 30 mei, “toen de Russen het Oekraïense mobiele telefoonbedrijf Vodafone in Energodar, de locatie van de energiecentrale, afsloten, “waarmee het International Atomic Energy Agency een contract had voor datatransmissie”, de Oekraïense operator, Energoatom, bevestigd in een persbericht dat zaterdagavond op Telegram is gepubliceerd.

“Dankzij de gezamenlijke inspanningen van Energoatum en Vodafone is op vrijdag 10 juni de communicatie hersteld tussen de servers voor het bewaken van nucleaire materialen op de locatie en de IAEA”, voegde Energoatom eraan toe. En het International Atomic Energy Agency bevestigde zondagavond in een op Twitter gepubliceerde persverklaring de terugkeer van “datatransmissie” “vandaag na een technische storing die bijna twee weken duurde”. “Remote dispatching vervangt niet de fysieke aanwezigheid, met regelmatige tussenpozen, van IAEA-inspecteurs bij elektriciteitscentrales om nucleair materiaal te verifiëren”, benadrukte IAEA-directeur-generaal Rafael Grossi.

READ  Pandemische update