Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Noord-Korea lanceert een “ruimteraket”, maar kondigt het falen van zijn spionagesatelliet aan

Noord-Korea lanceert een “ruimteraket”, maar kondigt het falen van zijn spionagesatelliet aan

Noord-Korea lanceerde wat het beweert te zijn “ruimte raket”Vandaag, donderdag 24 augustus 2023, kondigde het Zuid-Koreaanse leger de ochtend aan van de eerste dag van de periode die Pyongyang had vastgesteld voor zijn tweede poging om een ​​satelliet in een baan om de aarde te brengen.

Twee uur later maakten de Noord-Koreaanse autoriteiten bekend dat het niet lukte om deze spionagesatelliet via de officiële instantie te lanceren Koreaans Centraal Nieuwsagentschapbewerend dat dit niet het geval was “Geen serieus probleem” Het belooft een succesvolle lancering in oktober.

“De eerste en tweede fase van de vlucht van de raket waren normaal, maar de lancering mislukte vanwege een storing in het noodlanceersysteem tijdens de derde fase van de vlucht.”aldus de brief Koreaans Centraal Nieuwsagentschap ontvangen in Seoel..

Het Zuid-Koreaanse persbureau citeerde de Zuid-Koreaanse Joint Chiefs of Staff YonhapEerder werd gezegd dat Pyongyang het vuur had geopend Wat Noord-Korea beweert is een ruimtelanceervoertuig.zonder verdere details.

De lancering van dit ruimtevaartuig werd voor het eerst gemeld door de Japanse regering, die aangaf dat Noord-Korea een vermoedelijke ballistische raket lanceerde die over Japans grondgebied vloog.

Pyongyang liet Japan dinsdag weten dat de lancering zou plaatsvinden tussen 24 en 31 augustus, wat Tokio ertoe aanzette de schepen te mobiliseren en zijn PAC-3 raketafweersysteem in alarm te zetten.

Nucleaire bedreigingen

Seoul riep op tot een dergelijke lancering “onwettig” Omdat het de VN-sancties schendt die Noord-Korea ervan weerhouden experimenten uit te voeren met ballistische technologie die wordt gebruikt bij raket- en ruimtelanceringen.

De schietpartij vond plaats enkele dagen nadat de leiders van de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan elkaar ontmoetten in de Verenigde Staten, op een bijeenkomst waar de nucleaire dreigingen van Noord-Korea een belangrijk discussiepunt vormden.

READ  Het Amerikaanse Hooggerechtshof wordt geconfronteerd met verdenkingen van belangenverstrengeling

In mei probeerde Noord-Korea wat het omschreef als zijn eerste militaire verkenningssatelliet te lanceren, maar de raket die het aan boord had viel minuten na het opstijgen in zee.