Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En in Californië verandert de belofte van Silicon Valley in een utopie

En in Californië verandert de belofte van Silicon Valley in een utopie

Op 7 augustus demonstreerden taxichauffeurs uit San Francisco tegen plannen om robo-taxidiensten in de stad toe te staan. David Paul Morris/Bloomberg

California Dream Retreat (6/4) – Computergenieën omhullen zich met de beste bedoelingen en beweren dat ze innovatie ten dienste stellen van een betere wereld. Maar zelfs in de bakermat van de digitale revolutie is het vertrouwen in de onvermijdelijke opmars van de vooruitgang aan het eroderen.

Californië, de belichaming van de moderniteit, vertegenwoordigt een betoverde wereld waarin men kan genieten van enorme natuurlijke hulpbronnen en eindeloze technologische vooruitgang. De droom begon te barsten. Natuurrampen, de verstikte buitenwijken, de huizencrisis, de vraatzuchtige landbouw, de mechanisatie van Hollywood, de Orwelliaanse drift van Silicon Valley… Van Los Angeles tot San Francisco, van Sacramento tot de Central Valley, Le Figaro onderzoekt deze crisis, de crisis van onze moderniteit. . .

Speciale gezant voor Silicon Valley

In de avondmist die San Francisco Heights bedekt, nadert een groot elektrisch voertuig een kruispunt in Russian Hill. Als een gewetensvolle rijschool stopt hij lang op een verlaten kruispunt, knippert met zijn ogen en verdwijnt geruisloos in een hellende straat. De auto is helemaal leeg. Niemand rijdt. De grote lampen aan weerszijden van de motorkap en de dakkoffer bevatten sensoren waarmee ze automatisch kunnen evolueren…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 90% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Verschillende personen lieten een goederentrein ontsporen in de buurt van Volgograd