Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe drone-aanvallen op Moskou en zijn regio

Nieuwe drone-aanvallen op Moskou en zijn regio

Woensdag zei de Russische luchtverdediging dat het drie drones ten westen van de Russische hoofdstad had “gedeactiveerd”, vooral in de buurt van het zakendistrict van de stad Moskou. Er waren geen meldingen van gewonden.

De zesde opeenvolgende dag van drone-aanvallen op Moskou en zijn regio. Woensdagochtend beschuldigde het Russische ministerie van Defensie Oekraïne ervan achter nieuwe drone-aanvallen op Russisch grondgebied te zitten.

Hij zei in een Telegram dat een drone “werd geneutraliseerd door middel van elektronische oorlogsvoering en, nadat hij de controle had verloren, neerstortte op een gebouw in aanbouw in het Moscow City Complex” zonder enig letsel te veroorzaken.

Lichte schade aan gebouwen

Volgens de burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, zijn verschillende ramen van twee gebouwen van vijf verdiepingen beschadigd en controleren hulpdiensten de omtrek, zei hij op zijn Telegram-account.

Het Russische persbureau (RIA Novosti) had eerder gemeld dat er een “explosie” was gehoord in de commerciële wijk van Moskou, ten westen van de Russische hoofdstad, zo’n 5 kilometer van het Kremlin.

“Een gebouw in aanbouw in de stad Moskou heeft lichte schade opgelopen”, meldt het persbureau TASS, daarbij verwijzend naar de hulpdiensten. Op afbeeldingen die op sociale media werden geplaatst en die AFP niet kon verifiëren, steeg rook op in de buurt van wolkenkrabbers.

Deze laatste aanval kwam uren nadat drie mensen waren gedood en twee anderen gewond raakten bij Russische beschietingen van twee dorpen in de buurt van Liman in het oosten van Oekraïne, volgens het hoofd van de lokale militaire afdeling.

Lokale gouverneur Oleg Kipper zei woensdagochtend dat een Russische drone-aanval de graaninfrastructuur van Oekraïne in de zuidelijke regio van Odessa heeft beschadigd.

READ  Bevorder het recht op abortus in ten minste drie staten

Het vliegverkeer stond even stil

Het ministerie van Defensie zei dat er nog twee bommen zijn vernietigd door de luchtverdediging in de Mozhesky-districten, 12 kilometer van het centrum van Moskou, evenals in Khimki in de hoofdstad, ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van het Kremlin.

TASS, onder verwijzing naar de hulpdiensten, zei dat het luchtverkeer op de internationale luchthavens Domodedovo, Sheremetyevo en Vnukovo in Moskou korte tijd was stilgelegd voordat het werd hervat.

Russisch grondgebied wordt nu bijna dagelijks aangevallen door drones, zoals Moskou en zijn regio sinds vrijdag elke dag het doelwit zijn. Vrijdag werd een vliegtuig neergeschoten door Moskou-troepen en het stortte neer in het expositiecentrum, dat grenst aan de wolkenkrabbers van Moscow City.

Tijdens de zomer werden andere vliegtuigen vernietigd boven het zakendistrict van Moskou, het belangrijkste in de Russische hoofdstad, en in mei werden twee drones neergeschoten in de buurt van het Kremlin.

De belangrijkste artikelen