Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een dierentuin in de Verenigde Staten is een schone giraf geboren, wat een zeer zeldzaam geval is

In een dierentuin in de Verenigde Staten is een schone giraf geboren, wat een zeer zeldzaam geval is

Op 31 juli werd in een dierentuin in Tennessee een vrouwtjesgiraffe geboren, waar geen plaats voor was. Een kenmerk dat de publieke aandacht vestigt op de dreiging van uitsterven van deze dieren, merkt de directeur van de dierentuin op.

Een vrij zeldzame gebeurtenis vond eind juli plaats in Limestone, Tennessee, een regio in het oosten van de Verenigde Staten. In de dierentuin van Brighton is een keurig geknipte giraf geboren, vertelde de dierentuin aan onze CBS News-collega’s. Een situatie die uniek zou kunnen zijn in de wereld van vandaag, Amerikaanse media legt uit.

In een e-mail aan CBS News zei dierentuindirecteur David Bright dat het laatste geval van een schone giraffe dateert uit 1972. Het dier, genaamd Toshiko, bevond zich in een dierentuin in Tokio.

Het geval dat zich eind juli voordeed in kalksteen is echter nog steeds zeer zeldzaam. De 1,82 meter lange vrouwelijke giraffe is “uniform bruin van kleur, verstoken van het kenmerkende patroon waarvoor giraffen bekend staan, evenals hun uitzonderlijk lange nekken”, Scharnier Wachter.

Online stemmen om zijn naam te kiezen

De netgiraf is een bedreigde diersoort. Het staat op de Rode Lijst van kwetsbare soorten IUCNInternationale Unie voor het behoud van de natuur.

“De internationale berichtgeving over de geboorte van de raszuivere babygiraf heeft licht geworpen op het behoud van giraffen”, zegt Tony Bright, oprichter van Brights Zoo.

Hij wijst erop dat “wilde populaties stilletjes aan het verdwijnen zijn, aangezien 40% van de wilde giraffen de afgelopen drie decennia is verdwenen.”

Brights Zoo lanceerde dinsdag een online stemming om de naam van deze schattige giraf te kiezen. Elke gebruiker kan op Facebook kiezen uit de volgende voorstellen: Kipekee, Firali, Shakiri en Jamella. Op 4 september maakt de dierentuin de uitslag van de wedstrijd bekend.

READ  "Ik hoorde om 4 uur 's ochtends dat mijn vlucht was geannuleerd", zegt Ellos.

De belangrijkste artikelen