Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump is afwezig maar alomtegenwoordig tijdens het eerste televisiedebat

Donald Trump is afwezig maar alomtegenwoordig tijdens het eerste televisiedebat

  • Het eerste primaire debat van de Republikeinse Partij op televisie werd woensdagavond gehouden in Milwaukee.
  • Donald Trump koos ervoor om dit te negeren om zijn voorsprong in de peilingen niet in gevaar te brengen.
  • Zijn tegenstanders speelden een evenwichtsoefening door hem aan te vallen, terwijl bijna iedereen beloofde hem te steunen als hij de nominatie zou winnen, maar door justitie werd beoordeeld.

Van onze correspondent in de VS.

Hij was, zoals de moderator grapte, “de ontbrekende olifant in de kamer”. Woensdag het eerste televisiedebat van de Republikeinse voorverkiezingen Het gebeurde Zonder Donald TrumpDie zag dat hij niets te winnen had bij het botsen met zijn tegenstanders toen hij meer dan 40 punten voorsprong had in de peilingen. De voormalige president liet zich liever interviewen op X/Twitter Voormalig Fox-presentator Tucker Carlson Terwijl acht kandidaten hem op de een of andere manier probeerden aan te vallen zonder de Republikeinse basis te vervreemden.

Dit eerste debat zal waarschijnlijk plaatsvinden in Milwaukee, waar de Republikeinse conventie in augustus 2024 zal plaatsvinden, 24 uur voordat Donald Trump officieel wordt gearresteerd. voor de rechtbanken van GeorgiëDonderdag.

Verlegen steun en wat scuds

Wie van de kandidaten op het podium belooft Donald Trump te steunen als hij de nominatie wint, maar wordt veroordeeld in een van de vier processen die volgend jaar worden verwacht, over de presidentsverkiezingen van 2020, geheime documenten of de zaak Stormy Daniels? De jonge biotechondernemer Vivek Ramaswamy, die verrassend genoeg derde werd in de huidige peilingen, met 7,2% kiezersintentie, stak onmiddellijk zijn hand omhoog en beloofde zelfs gratie te verlenen aan de voormalige president. Vijf anderen volgen hem aarzelend, waaronder de gouverneur van Florida, Ron DeSantis – lang gezien als de gevaarlijkste tegenstander van Donald Trump, maar wiens campagne geen succes heeft gehad – en zelfs, verrassenderwijs, Mike Pence.

READ  De president van Nigeria dreigt met ernstige gevolgen als de gezondheid van president Bazoum verslechtert

Een paar minuten later viel de voormalige vice-president zijn voormalige baas aan, die hem tijdens de aanval op het Capitool als voedsel voor zijn aanhangers dumpte. “Niemand staat boven de wet. Amerikanen moeten weten dat mij is gevraagd hun stemming te annuleren en deze boven de Grondwet te plaatsen.”

Voormalig gouverneur van New Jersey Chris Christie – die in 2016 dicht bij Trump stond – weigert zijn hand op te steken. “Iemand moet ophouden met het normaliseren van dit gedrag (…) dat het presidentschap van de Verenigde Staten onwaardig is”, beweert de voormalige procureur-generaal, terwijl hij daarbij een paar boegeroep uit de kamer veegt. Net als de voormalige gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, die herhaalt dat Donald Trump niet ‘moreel gekwalificeerd’ is om opnieuw president te worden.

Ron DeSantis erkent dat Mike Pence “zijn grondwettelijke plicht heeft gedaan” door de verkiezingsuitslag te valideren, maar weigert de datum van 6 januari 2021 te “herformuleren” en geeft er de voorkeur aan “uit te kijken naar 6 januari 2025”.

Anti-Trump-programmering vóór zijn arrestatie

Deze avond vond uiteindelijk plaats op split screen. Want vijf minuten voor het debat verscheen het gezicht van Donald Trump op X (voorheen Twitter). Terwijl hij zijn tegenstanders, vooral Fox News, op de korrel nam, gaf de voormalige president een interview – enkele dagen eerder opgenomen – met Tucker Carlson, de voormalige ster van de zender die in het voorjaar werd ontslagen.

“Het leek mij het beste om niet aan het debat deel te nemen”, zei Trump eerst. “Moet ik daar een uur of twee staan ​​(…) en word ik lastiggevallen door mensen die zich niet eens kandidaat zouden moeten stellen voor het presidentschap? In zijn ogen is Chris Christie “de wilde” en “gek” en Asa Hutchinson “de zwakke en zielige”.

READ  Minstens 17 mensen overleden in ziekenhuis

Het is niet verrassend dat de voormalige huurder van het Witte Huis de “gerechtelijke intimidatie” waarvan hij beweert het slachtoffer te zijn, aan de kaak heeft gesteld, met vier beschuldigingen van “onzin”. En donderdag zal hij ook kortstondig worden gearresteerd in Georgië, waar hij ervan wordt beschuldigd zich te willen bemoeien met de uitspraak van de opiniepeilingen van 2020. Deze keer moet hij worden gefotografeerd (de beroemde ‘mugshot’) en mag hij gebruik maken van de foto om geld in te zamelen bij zijn supporters.

Loopt Amerika, meer verdeeld dan ooit, het risico af te glijden in een burgeroorlog met potentieel explosieve processen? “Ik weet het niet”, antwoordt de betrokkene. “Er is een niveau van enthousiasme dat ik nog niet eerder heb gezien. Er is een niveau van haat dat ik nog niet eerder heb gezien, en het zou een slechte combinatie kunnen zijn.”