Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een zakenman uit Lyon zit in Tunesië gevangen wegens overspel

Een zakenman uit Lyon zit in Tunesië gevangen wegens overspel

De Tunesische politie arresteerde deze 48-jarige vrouw terwijl ze met haar minnaar in een hotel was. Op woensdag 23 augustus besloot de Tunesische rechterlijke macht hem tijdelijk vrij te laten, in afwachting van de uitvaardiging van het volgende vonnis.

In Tunesië is deze daad een misdrijf. Een 48-jarige Frans-Tunesische zakenman uit Lyon werd naar verluidt afgelopen mei gearresteerd in Hammamet, een kustplaats in het noordoosten van Tunesië, op beschuldiging van overspel. voortgang.

Klacht na een foto op snapchat

Tijdens het scheidingsproces van haar toenmalige echtgenoot besluit deze zakenvrouw uit het oosten van Lyon voor een paar dagen naar Tunesië te gaan. Daar leidt de 40-jarige een bedrijf van haar man en besluit vervolgens een paar dagen door te brengen in de badplaats Hammamet. Ze ontmoet daar een man en plaatst een foto met hem op het sociale netwerk Snapchat.

Bij het zien van de foto besluit haar man een klacht in te dienen wegens overspel. Een klacht die in Tunesië wordt geaccepteerd, omdat het nog steeds een misdrijf is waarop vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 500 dinar (148 euro) staat. Dus werden zij en haar minnaar gearresteerd en werd de Leonia opgesloten in de gevangenis van Manouba.

“Ik ben Tunesiër en ik wist niet dat de straf voor overspel vijf jaar gevangenisstraf is! (…) Het is heel schokkend!” Zegt een vriend van de zaakvoerder en benadrukt dat de scheiding tussen de echtgenoten verband houdt met een financieel probleem. conflict.

Tijdelijke uitgave.

Op woensdag 23 augustus werd de zaakvoerder, na enkele maanden gevangenisstraf, berecht voor het Strafhof in Gromboulia, ten zuidoosten van Tunis. Aan het einde van de zitting werd haar voorlopige invrijheidstelling verleend in afwachting van de volgende hoorzitting, merkte hij op voortgang.

READ  De archipel van Vanuatu heeft een klimaatnoodtoestand uitgeroepen

“We hebben haar kunnen vrijlaten, wat een grote overwinning is gezien haar mentale toestand. De rechter was mild en verleende haar tijdelijke vrijlating in afwachting van de uitspraak”, aldus haar advocaat.

De voorwaarden van de voorlopige invrijheidstelling zijn nog niet bekend, evenals de datum van de volgende zitting.

Martin Wrigley journalist

De belangrijkste artikelen