Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties veroordeelt krachtig de poging van Pyongyang om een ​​satelliet te lanceren

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties veroordeelt krachtig de poging van Pyongyang om een ​​satelliet te lanceren

gevaarlijk gedrag

Op verzoek van met name de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk komt de Veiligheidsraad vrijdagmiddag bijeen om deze nieuwe lancering te bespreken.

Secretaris-Generaal vanVerenigde Naties António Guterres veroordeelt de poging tot staatsgreep “met klem”. Noord Korea Een woordvoerster van het bedrijf zei donderdag in een verklaring dat het bedrijf een satelliet gaat lanceren met behulp van ballistische rakettechnologie.

Florencia Soto Nino zei: “Elke lancering door Noord-Korea met behulp van ballistische rakettechnologie is in strijd met de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.” Ze voegde eraan toe: “De secretaris-generaal herhaalt zijn oproep aan Noord-Korea om dergelijke acties te stoppen en de dialoog te hervatten zonder voorafgaande voorwaarden om duurzame vrede en de volledige denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bereiken.”

Vergadering van de Veiligheidsraad

Op verzoek van met name de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk Veiligheidsraad Ze komen vrijdagmiddag bijeen om deze nieuwe lancering te bespreken, maakten de Amerikanen die voorzitter zijn van de raad in augustus bekend. In een persbericht riepen zij op dat “de Veiligheidsraad het gevaarlijke gedrag” van Noord-Korea moet veroordelen. Sinds 2017 is de Veiligheidsraad er echter niet in geslaagd een eensgezind standpunt over dit dossier te bereiken.

Noord-Korea zei donderdag dat zijn tweede poging in drie maanden om een ​​spionagesatelliet in een baan om de aarde te brengen was mislukt, en beloofde het in oktober opnieuw te proberen. Het Amerikaanse presidentschap veroordeelde deze lanceringspoging snel en beschuldigde deze van ‘het verergeren van de spanningen’.

READ  Het geheim van het groene water van de bananenboom: wanneer onwetendheid angst en hysterie veroorzaakt op sociale media

Donderdag veroordeelden de G7-landen ook de poging, die de vastberadenheid van Pyongyang aan de kaak stelde om “zijn illegale nucleaire en ballistische capaciteiten te versterken en te diversifiëren”.