Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump loopt door de gevangenis met een historische rechtbankfoto

Donald Trump loopt door de gevangenis met een historische rechtbankfoto

En de voormalige Amerikaanse president plaatste de foto zelf op zijn Twitter-account. Dit is zijn eerste bericht op dit sociale netwerk sinds januari 2021.

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

de "mugshot" Donald Trump wordt gezien in een gevangenis in Atlanta (Georgia, Verenigde Staten), 24 augustus 2023. (FULTON COUNTY COUNTY SHERIFF'S OFFICE / MAXPPP)

Gesloten gezicht, gefronste wenkbrauwen, uitdagende blik: donderdag 24 augustus werd Donald Trump blootgesteld aan een inbraakfoto genomen in een gevangenis in Atlanta, de eerste van een voormalige president in de Amerikaanse geschiedenis. Hij kwam weg met zijn drie eerdere strafrechtelijke aanklachten, maar de kandidaat-miljardair, die ervan wordt beschuldigd de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 te hebben gemanipuleerd, heeft het cliché van mogelijke nadelige gevolgen niet weggenomen.

dit mugshotdie werd opgevoerd op de sheriffafdeling in de hoofdstad van de staat Georgia, kwam onmiddellijk in de Amerikaanse media terecht en verspreidde zich op sociale netwerken.

Deze afbeelding markeert ook de terugkeer van de voormalige president op Twitter, en nu plaatste X: Donald Trump de officiële foto, samen met het bericht “geef nooit op!”een voorbeeld van zijn verlangen om te vechten tegen wat hij beschouwt als zijnde “heksenjacht” Georganiseerd door president Joe Biden. Zijn laatste bericht op dit platform, dat zijn favoriete communicatiekanaal was, was in januari 2021. Het werd geblokkeerd na de aanval op het Amerikaanse Congres onder leiding van zijn aanhangers, maar die opmerking is sindsdien ingetrokken.

Gedeponeerd zoals elke procederende partij

Donald Trump staat nu geregistreerd als elke beklaagde die terechtstaat, met zijn gedetailleerde fysieke kenmerken: 1 meter 90, 98 kg, aardbeiblond haar. Hij erfde ook registratienummer P01135809.

READ  Israël roept 60-plussers op om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen

De koploper in de Republikeinse voorverkiezingen voor de presidentsverkiezingen van 2024 werd vrijgelaten op borgtocht van $200.000 (ongeveer €185.000) en verliet al snel de gevangenis van Atlanta in een gemotoriseerd konvooi dat onder maximale beveiliging stond. Nadat hij deze juridische procedure had ondergaan en voordat hij weer aan boord van zijn privévliegtuig stapte, hekelde hij A “gesimuleerde gerechtigheid” en een “inmenging in verkiezingen” door de Georgische staatsautoriteiten die hem hebben aangeklaagd.