Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vlucht MH370: het mysterie van de verdwijning van het vliegtuig snel opgelost dankzij schaaldieren?

Vlucht MH370: het mysterie van de verdwijning van het vliegtuig snel opgelost dankzij schaaldieren?

Bijna tien jaar lang blijft het mysterie van vlucht MH370, die in 2014 verdween na het opstijgen vanuit Kuala Lumpur (Maleisië), nog steeds bestaan. Analyse van de schaaldieren die op het wrak zijn aangetroffen, zou het onderzoek echter kunnen heropenen.

Puzzel snel opgelost? Dankzij een nieuwe analysetechniek, ontwikkeld door een groep wetenschappers, kan het lichaam van een sinds maart 2014 vermist vliegtuig in de Indische Oceaan worden gevonden.

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Gepresenteerd door de Arabische Golf Universiteit Overdracht door leisteenDe wetenschappers zeiden dat ze een ‘veelbelovende’ nieuwe technologie hadden ontwikkeld die de verplaatsing van het puin van het apparaat zou kunnen volgen, dankzij schaaldieren.

Deze schaaldier is een soort zeepok die zich aan elk medium hecht en daar zijn hele leven aan gehecht blijft.

En in 2015 werden zeepokken gevonden die vastzaten aan het wrak van een vliegtuig dat neerstortte op het eiland Réunion.

Maar destijds “wisten we dat er gecodeerd bewijsmateriaal in de zeepokschelpen zat, maar het probleem was dat niemand echt wist hoe we het moesten ontcijferen”, legt David Griffin uit, een oceanograaf van de Australische overheid die betrokken was bij de zoektocht naar het vliegtuig. naar Nationaal Geografisch.

“De chemie van de lagen van de zeepokken is als een forensisch verslag van weggedreven puin”, zegt Gregory Herbert, hoogleraar mariene ecologie aan de Universiteit van Zuid-Florida en co-auteur van de nieuwe studie.

Wat moet het onderzoek heropenen?

Deze groep wetenschappers werd dus samengebracht met als doel methoden te ontwikkelen voor het monitoren van de oceaantemperaturen die zeepokken doorkruisen, vanaf hun fixatie op het wrak tot het moment dat ze werden gevonden, en statistische formules die dit beetje bij beetje mogelijk zouden kunnen maken. Om het pad van het wrak te volgen en uiteindelijk de plaats van het ongeval te ontdekken om het onderzoek opnieuw te starten.

READ  Siberiërs uit Rusland sluiten zich aan bij de Kiev-dienst

Er is echter nog een lange weg te gaan, omdat onderzoekers er tot nu toe alleen in zijn geslaagd de laatste fase van dit traject te modelleren.

Ter herinnering: vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween van de radar terwijl het vliegtuig Kuala Lumpur (Maleisië) en Peking (China) verbond met 239 mensen aan boord. In 2017 werd het onderzoek op ongekende schaal stopgezet.