Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Niamey tonen Niger, Mali en Burkina Faso hun nabijheid tot elkaar

In Niamey tonen Niger, Mali en Burkina Faso hun nabijheid tot elkaar

De ministers van Buitenlandse Zaken van Burkina Faso, Olivia Ruamba, en Mali, Abdoulaye Diop, hielden een ontmoeting met hun Nigeriaanse tegenhanger, Bakary Yao Sangare. De door de junta benoemde premier Ali Mahaman Lamin Zain.

Malinese en Burkinese gasten wel hernieuwden hun steun In het licht van de sancties die zijn opgelegd door de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten en de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie (UEMOA) die zij van mening zijn dat “ Illegaal, onwettig en inhumaan “.

Zij herhaalden hun verzet tegen een mogelijke gewapende interventie in Niger Het wordt beschouwd als een oorlogsverklaring als het zou gebeuren.

De drie Sahellanden willen dat hun samenwerking versterken vooral door te vestigen Tripartiete commissies En de oprichting van een gezamenlijk secretariaat en het bundelen van zijn middelen om het terrorisme in de regio te bestrijden.

Maar bovenal ondertekende generaal Abdirahman Tiane, voorzitter van de Nigeriaanse Militaire Raad van de CNSP, twee decreten, die door de geallieerden werden verwelkomd: zij machtigen de strijdkrachten van Burkinabé en Mali formeel om ” Interveniëren in Niger bij een aanval “.

Deze bevelen zijn een directe reactie op de ECOWAS-verklaring die de stafchefs van haar leden hebben aangekondigd Het heeft al een datum vastgesteld voor een mogelijke militaire operatie in West-Afrika.

Lees ookNiger: Het hoofd van de ECOWAS-bemiddeling beschouwt de junta als gesloten voor Bazoum’s terugkeer naar de macht

READ  Een nieuwe tegenslag voor Donald Trump aan de vooravond van zijn "zeer grote aankondiging"