Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Panamakanaal kampt met droogte, waardoor het verkeer al een jaar lang beperkt is

Het Panamakanaal kampt met droogte, waardoor het verkeer al een jaar lang beperkt is

Dit is een onverwacht gevolg van de klimaatverandering en El Niño: de toegang tot het Panamakanaal, de doorgang voor commerciële schepen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan, wordt een jaar lang ingekort vanwege een gebrek aan regen.

Sinds 30 juli is het aantal toegestane schepen per dag teruggebracht van 40 naar 32, en is de diepgang, de hoogte van het ondergedompelde deel van de boot, teruggebracht tot 44 voet (13,4 meter). Vandaag verwachten wij [de prolonger ces mesures] Een jaar lang, tenzij in september, oktober en november zware regenval in het stroomgebied van het kanaal valt en de meren vollopen.Hij vertelde AFP, Elia Espino, adjunct-directeur van de zender.

Deze advertentie moet kanaalklanten in staat stellen zich te verbeteren “plannen” Hun clips toegevoegd. De beperkingen hebben al verrassende gevolgen gehad: files voor schepen die aan weerszijden van het kanaal wachten om over te steken. Donderdag waren het er 130 en in de maand augustus steeg het totaal aantal naar 160.

De wachttijd is dramatisch gestegen: voorheen van drie naar vijf dagen, tot negentien dagen, vandaag is het weer elf dagen. Wij beheren met gemak een wachtrij van 90 schepen. Maar “130 of 140 bezorgen ons problemen en vertragingen”M geeft toe.I Espino.

De crisis bracht de Colombiaanse president Gustavo Petro er zelfs toe te geloven dat het kanaal gesloten was, wat zijn Panamese tegenhanger ontkende. “We hebben in Panama net als voorheen beperkingen, maar het kanaal is niet gesloten, dat is niet waar.”Dat zei Laurentino Cortizo woensdag.

READ  Levende vaccinatie: 10 miljoen Fransen kregen twee doses
Archief: Het Panamakanaal, het einde van de Amerikaanse kolonie

“versnelde consumptie”

Het kanaal, dat 80 kilometer lang is, biedt directe toegang tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan, waardoor het mogelijk wordt om het Zuid-Amerikaanse continent te omzeilen. 6% van de mondiale maritieme handel loopt er doorheen, en de belangrijkste landen die er gebruik van maken zijn de Verenigde Staten, China en Japan.

Regenwater is nu nodig om schepen over de sluizen te bewegen (tot 26 meter boven zeeniveau), zodat ze door de Continentale Rug van de landengte kunnen. Elke boot moet ongeveer 200 miljoen liter zoet water afvoeren, dat het kanaal haalt uit de waterscheiding gevormd door de Gatun- en Alajuela-meren. Dit stroomgebied heeft momenteel niet alleen te kampen met een gebrek aan regen, maar moet ook drinkwater blijven leveren aan de helft van de 4,2 miljoen inwoners van het land.

“We moeten oplossingen vinden zodat we de belangrijkste route voor de internationale handel kunnen blijven. Als we ons niet aanpassen, zullen we sterven.”Dat zei kanaaldirecteur Ricorte Vazquez onlangs. “Voorlopig is de situatie beheersbaar, maar we moeten de sector laten zien dat we beslissende actie ondernemen om het probleem op te lossen.” omdat “Er is een enorme consumptie.”of het nu van mensen is of van het kanaal zelf, Er zijn twee tanks [lacs] waren gebouwd, Voormalig zenderdirecteur Jorge Quijano legt het uit in een interview met AFP.

Momenteel leidt de vermindering van de diepgang tot een afname van de laadcapaciteit per schip, en daarmee van de inkomsten die Panama uit tol haalt. Voor 2024 verwacht de Canal Authority dat het aantal tonnen goederen door de landengte zal gaan “minder dan 500 miljoen”Terwijl dat er in 2022 518 miljoen waren, wat neerkomt op een omzetdaling van zo’n 200 miljoen dollar, vergeleken met een omzet die vorig jaar de 3 miljard dollar overschreed. “Het is een situatie die een jaar zal duren, dus ik denk niet dat het erger kan zijn dan wat we hebben gezien tijdens de COVID-19-pandemie.”geschatte mI Espino.

READ  Deze Wagner-strijders werden dienstplichtig in de gevangenis en bij hun terugkeer behandeld als helden
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Noordelijke Zeeroute silhouet

De wereld met Agence France-Presse