Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het British Museum wordt opgeschrikt door een ongelooflijke diefstalzaak, “chaos”, herkent zijn hoofd

Het British Museum wordt opgeschrikt door een ongelooflijke diefstalzaak, “chaos”, herkent zijn hoofd

Mike Kemp/foto’s via Getty Images Ongeveer 2.000 kunstwerken zijn gestolen uit het British Museum.

Mike Kemp/foto’s via Getty Images

Ongeveer 2.000 kunstwerken zijn gestolen uit het British Museum.

Verenigd Koninkrijk Enkele honderden verloren schatten. In Londen werd het beroemde British Museum blootgesteld aan een reeks diefstallen van kunstwerken, waarvan sommige dateren uit de vijftiende eeuw voor Christus. De zaak, die de kunstwereld al enkele dagen in het voordeel was, leidde op vrijdag 25 augustus tot het ontslag van de directeur van het museum, Hartwig Fischer, in zijn functie voor 7 jaar.

En op zaterdag 26 augustus gaf George Osborne, president van het museum en voormalig minister van de Conservatieven, een indrukwekkende schatting van het aantal gestolen voorwerpen door de jaren heen. Toen hem zaterdag werd gevraagd naar de BBC gaf hij aan niet precies te weten hoeveel dingen er ontbraken, maar “ Ik schat een schatting van ongeveer 2.000.”.

Maar wat is er gebeurd? Op 16 augustus gaf het British Museum een ​​verklaring af waarin het zei dat het de ontbrekende stukken in zijn collecties had geïdentificeerd, zonder verdere details te verstrekken.

Volgens de krant De onafhankelijke, De spullen zijn gestolen “Kleine juwelen, edelstenen en goudstukken.” Er bestaat geen volledige inventaris van zijn collecties die hij over meerdere eeuwen heeft verzameld. De gestolen werken werden niet aan het publiek getoond en werden bewaard in de reserves van het museum.

Na deze ontdekkingen zei het British Museum, het derde museum ter wereld wat betreft het aantal bezoekers, dat het een van de museummedewerkers had ontslagen, terwijl de Londense politie zei een man te hebben ondervraagd, zonder hem bij naam te noemen, maar heeft geen vervolging ingesteld. .Land.

“We hadden meer kunnen doen om deze diefstallen te voorkomen.”

Het hoofd van het museum bevestigde dat veel van de gestolen stukken al waren teruggevonden. “Sommigen van hen kwamen op eBay terecht en verkochten voor veel minder dan hun werkelijke waarde.”wijzen naar BBC. Op deze manier werd het museum ook op het probleem gewezen: een antiquair had artefacten ontdekt op de wederverkooplocatie en had dit destijds aan de manager gemeld.

READ  Saoedi-Arabië zal kernwapens krijgen als Iran dat eerst doet

“Hij die talloze dingen weet, heeft grote verdiensten.”George Osborne gaf toe dat hij het museum geloofde “ Het proces dat al gaande is om een ​​volledige inventaris op te maken, moet worden versneld.”. “Het is een puinhoop en we zullen opruimen.” hij voegde toe.

Het bekendmaken van de diefstallen was voor het museum een ​​knaller en ‘Beschadigde de reputatie van het British Museum’, aldus George Osborne. “ Wij denken dat we al langere tijd het slachtoffer zijn van diefstal, en eerlijk gezegd hadden we meer kunnen doen om dit te voorkomen. »

“Was er destijds binnen het museum, op het hoogste niveau, een overtuiging die weigerde te geloven dat een insider dingen stal, of te geloven dat een medewerker dat deed? Ja, dat is heel goed mogelijk.”George Osborne gaf toe.

Het British Museum, opgericht in 1753, herbergt in zijn collecties van acht miljoen stuks vooral de beroemde Rosetta-steen, een stèle die de ontcijfering van hiërogliefen mogelijk maakte.

Zie ook op Halve post :