Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meerdere doden na schietpartij in een winkel

Meerdere doden na schietpartij in een winkel

Verschillende mensen zijn om het leven gekomen nadat er op zaterdag 26 augustus een schietpartij plaatsvond in een winkel in Jacksonville, zo maakte de burgemeester van deze grote stad in Noord-Florida bekend, zonder een nauwkeurig oordeel te geven. “meerdere dodenLokale media citeerden de gekozen functionaris en zeiden dat het ongelukkig was.

Volgens WJXT stierf de verdachte nadat hij op auto’s had geschoten en zichzelf had gebarricadeerd in een Dollar General-winkel. Er zijn Rapid Response Teams (SWAT) van de politie ingezet.

De Verenigde Staten beschikken over meer individuele wapens dan hun bevolking, deels omdat Amerikanen er gemakkelijk toegang toe hebben. Eén op de drie volwassenen bezit minstens één vuurwapen, en bijna één op de twee volwassenen woont in een huishouden met een vuurwapen.

Het resultaat van deze prevalentie is het extreem hoge aantal sterfgevallen door vuurwapens in de Verenigde Staten, dat ongeëvenaard is in andere ontwikkelde landen.

Vrijdagavond werden in Chicago (Noord) twee vrouwen neergeschoten en gewond tijdens het bijwonen van een wedstrijd van de White Sox, een team uit de Major League Baseball in Noord-Amerika. Zaterdagochtend raakten bij een schietpartij zeven mensen gewond op een Caribisch festival in Boston, zonder dat er doden vielen.

READ  Moskou beweert een dorp in de buurt van Bakhmut te hebben veroverd