Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe werkt ETIAS, het geplande Europese reistoestemmingssysteem voor 2024?

Hoe werkt ETIAS, het geplande Europese reistoestemmingssysteem voor 2024?

Het European Travel Authorization System moet worden ingevuld door bezoekers uit zestig landen zonder visum. Het is drie jaar geldig en maakt herhaalde verblijven van maximaal 90 dagen mogelijk.

Net als de Verenigde Staten rust Europa zichzelf uit met een systeem om de toegang van burgers tot zijn grondgebied te controleren. Deze elektronische reistoestemming, genaamd ETIAS (European Travel Information and Authorization System in het Engels), is nodig om een ​​van de 33 landen in het Schengengebied binnen te komen of er te verblijven. Het zou de Europese autoriteiten in staat stellen meer controle op te leggen aan visumvrijgestelde vreemdelingen.

Dit document wordt gevraagd aan bezoekers die afkomstig zijn uit landen die geen visum nodig hebben om het Schengengebied binnen te komen. Het werkt op het model van het American Electronic System for Travel Authorization (ESTA) en kost € 7 per reiziger. De kosten van een ESTA bedragen ongeveer 20 euro.

Wie zal getroffen worden?

Momenteel profiteren zestig landen over de hele wereld van het visumvrije regime dat door de Europese Unie is ingesteld. Tot de landen van herkomst die een ETIAS-systeem voor sesam nodig hebben, behoren: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Brazilië of zelfs Mexico. De volledige lijst is beschikbaar op plaats voor de Europese Unie. “Het ETIAS-systeem zal dus elk jaar 30 miljoen mensen de Europese Unie binnenkomen”, specificeert de site openbaar leven.fr.

Aan de andere kant zullen reizigers op doorreis vanuit landen die een visum nodig hebben om Europa binnen te komen, dit nog steeds nodig hebben en geen ETIAS hoeven aan te vragen. Wat de inwoners van de Europese Unie betreft, zij zullen allemaal worden vrijgesteld.

READ  Boris Johnson voorspelde maandag in Noord-Ierland, dat verwikkeld is in een politieke crisis

De vergunning is 3 jaar geldig

Concreet zullen de betreffende reizigers het document online moeten invullen. de plaats De EU-vertegenwoordiger adviseert om deze aanvraag voor toestemming om Europa binnen te komen “ruim vóór de reis” in te dienen. Als ‘de meeste sollicitaties binnen enkele minuten worden verwerkt’, ‘kan de deadline zelfs worden verlengd tot veertien dagen als er om aanvullende informatie of documenten wordt gevraagd, of tot dertig dagen als je wordt uitgenodigd voor een gesprek.’

Deze inreisvergunning is maximaal drie jaar geldig, of eerder als het paspoort verloopt. Voor een kort verblijf mag u zo vaak als nodig het Europese grondgebied betreden. Deze bezoeken mogen niet langer duren dan 90 dagen over een periode van 180 dagen.

En vie-publique voegt hieraan toe: “Deze aanpak zou het mogelijk moeten maken om vooraf mensen te identificeren die waarschijnlijk een risico vormen voor de veiligheid of gezondheid, en om de naleving van immigratieregels te controleren.”

Oorspronkelijk gepland voor implementatie in mei 2023, zal ETIAS in 2024 van kracht worden.

De belangrijkste artikelen