Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nolan Rowe, voormalig spits van Brest, Lille en Saint-Etienne, is met pensioen

Nolan Rowe, voormalig spits van Brest, Lille en Saint-Etienne, is met pensioen

Nolan Rowe (36 jaar), de voormalige spits van Brest, Lille, Saint-Etienne, Metz, Guingamp en Nîmes, kondigde dinsdag aan te stoppen met spelen. Hij speelde bijna 400 professionele wedstrijden, waaronder 295 in de Franse competitie.

Een bekende spits uit de Ligue 1 is geschorst. Nolan Rowe (36 jaar) maakte dinsdag zijn pensionering bekend in een bericht op zijn Instagram-account. “Bedankt voetbal, je gaf, je rockte, je waardeerde… en ik haatte je, je maakte deel uit van mijn leven, ik groet je en dank je”, schreef de inwoner van Compiègne naast een montage met foto's van zijn bezoeken aan elk van hen . Van de acht clubs waarvoor hij speelde.

Bijna 300 wedstrijden in de Franse competitie en de finale van de League Cup verloren

Nolan Rowe zit zonder club sinds het einde van zijn avontuur bij Châteauroux (Nationaal) in juni 2023. De club annuleerde zijn aanwezigheid op het veld voordat hij door de DNCG administratief werd gedegradeerd naar Nationaal Niveau 2. In hoger beroep werd het uiteindelijk gered (een nieuwe administratieve bezuiniging werd afgelopen januari aangekondigd). Nolan Rowe vond uiteindelijk gratis geen club, waarmee een einde kwam aan zijn lange en succesvolle carrière.

Hij trainde bij Lens en speelde slechts één wedstrijd voor Saint-Eau tijdens hun promotie naar de Ligue 1 in 2008-2009. De titel van Frans L2-kampioen die hij dat jaar won, is ook de enige trofee uit zijn carrière. Hij schitterde het volgende seizoen bij Brest (15 doelpunten in 35 L2-wedstrijden) en nam actief deel aan de promotie van de Bretonse club naar de elite. Hij bracht er twee en een half seizoen door voordat hij in januari 2012 voor acht miljoen euro naar Lille verhuisde. In het noorden heeft de voormalige Franse international (twee selecties) de Champions League ontdekt.

READ  Nederland doet het zonder Cilisen

Vervolgens tekende hij bij Saint-Etienne in 2015, waar hij in de Europa League speelde, voordat hij Metz (2017-2018) ontdekte – waar hij zijn meest productieve seizoen had in de Ligue 1 (15 goals) – en vervolgens Guingamp (2018-januari 2020). . , waar hij speelde in de finale van de Franse League Cup (verloren van Straatsburg, 0-0, 4 Tab 1). Na Nîmes (2019-2021) woonde Nolan Rowe eindelijk zijn laatste profclub bij Châteauroux (2021-2023). In totaal speelde hij 393 wedstrijden en scoorde 96 doelpunten in alle competities, waaronder 295 wedstrijden en 73 doelpunten in de Franse competitie.

Belangrijkste artikelen